Narodna stranka Subotica: Građani žive u strahu budeći se uz zvuke rafala 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Subotici pozivao je sve nivoe vlasti da, kako su naveli, “raskrste sa kriminalcima koji se bave trgovinom ljudima, narkotika i oružja na severu Vojvodine”, kao i da se omogući da svi lokalni mediji blagovremeno i bez posledica izveštavaju o ovim događajima.

“Svedoci smo još jedne žrtve i ranjavanja nekoliko momaka u okršaju kriminalaca i to ne samo u šumi kako je to do sada bivalo, već u naseljenom mestu, u dvorištu naših sugrađana na Hajdukovu. Očigledno je da krijumčari uživaju određenu zaštitu te daju sebi za pravo da rade šta žele u našoj državi”, saopštili su iz subotičkog odbora NS-a.

Iz ove stranke smatraju da načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov i ministar policije Bratislav Gašić moraju da odgovaraju, a da u međuvremenu, građani zahtevaju momentalno rešavanje, kako su naveli, “gotovo ratnog stanja” u Subotici i okolnim mestima, jer žive u strahu budeći se uz zvuke rafala.

“Obzirom na to da su ministar, načelnik policije i zamenik direktora policije predložili građanima da snime i fotografišu lica koja učestvuju u krijumčarenju ili snabdevanju migranata i to proslede policiji, a kasnije potpišu eventualnu prijavu, protiv čega smo bili, jer bi se na taj način građani direktno izložili opasnosti od strane kriminalaca, iznosimo inicijativu da se svi snimci i fotografije prosleđuju direktno načelniku okruga Šoralovu, gradonačelniku Bakiću i načelniku policije. Kao nosioci najviših javnih funkcija u gradu, dužni su da oni lično procesuiraju ove prijave pre svega zbog bezbednosti građana i njihove zaštite identiteta”, poručuju iz subotičkog odbora NS-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari