Narodni poslanik Imamović neće učestvovati na predstojećim izborima 1Foto: Emir Mehovic

Bivši visoki funkcioner SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović, na današnjoj kobferenciji za novinare, saopštio je da „ni na koji način“ neće učestvovati na predstojećim iuzborima

Formiranje nove političke opcije, o kojoj se prethodnih dana spekulisalo, „počeće odmah nakon izbora.

Naglasio je da je „svestan da je ova odluka“ u suprotnosti sa interesima njegove političke karijere“.

-Bolje da nanesem tetu jednoj političkoj karijeri, neo da se pridružim ovom kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i unesem dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni – rekao je Imamović, u svom prvom obraćanju medijima u gradu, nakon napuštanje SDA Sandžaka.

Dodao je da „ne želi da doprinese opštoj konfuziji birača“ u vreme kada se stvaraju „neprirodni savezi i neprincipijelne kjoalicije“.

Odluku da napusti bivšu partiju, čiji narodni poslanik je od 2012.godine, objasnio je rezultatina anketama i razgovorima sa građanima, koji su pokazali „da postoji potreba za novom, modernom, slobodnom i autentičnom političkom opcijom političkom opcijom, koju želi da gradi j koja neće biti zavisna od bilo koga”.

-Političkoj sceni su potrebna nova sveža lica, kojima ću svojim iskustvom pomoći da zajedno izgradimo novu i savremenu političku viziju –ponovio je Imamović nekoliko puta, ali o razlozima napuštanja SDA Sandžaka nije želeo da govori, osim, da je sa predsednikom te partije, Sulejmanom Ugljaninom imao „civilizovan, korektan i otvoren razgovor“.

Za neupućene, Imamovićev izlazak iz najstarije bošnjačke političke partije bio je „šok i zabijanje Ugljaninu noža u leđa“, jer je važio za kadar na koji lider računa. Spekulacije o njegovom izlasku iz te parije, kružile su, intenzivno, poslednjih nekoliko meseci.

Vreme kada je odlučio da napusti stranku, pripisuje se raskolu u SDA BiH, nakon novog izbora Bakira Izetbegovića za predsednika te partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari