Nastavak međustranačkog dijaloga 18. septembra uz posredovanje Evropskog parlamenta 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Međustranački dijalog uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta (EP) biće nastavljen sutra u Beogradu sastankom predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića sa evroparlamentarcima.

Kako je najavljeno iz parlamenta, Dačić će se u 11.15 sastati sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom posle čega će u 12 časova u Palati Srbija početi druga faza dijaloga o unapređenju izbornih uslova.

Razgovori Dačića i evroparlamentaraca biće nastavljeni u subotu, 18. septembra u 9 časova dok je za 11.30 planirano obraćanje novinarima.

Prethodno su posrednici iz EP poslali Nacrt radnog dokumenta o uslovima za unapređenje izbornih uslova u Srbiji.

Većina opozicionih stranaka ocenila je da taj dokument ne sadrži konkretne predloge za poboljšanje izbornih uslova zbog čega su Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Pokret slobodnih građana (PSG), Ne davimo Beograd, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju uputili posrednicima iz EP svoju verziju uslova za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari