SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEfoto BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Poslanici Skupštine Srbije sutra će u 10.00 nastaviti raspravu o predlozima budžeta za 2023. godinu, više poreskih zakona, nekoliko novih kredita i izboru sudija i predsednika sudova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je juče da predloženi državni budžet za narednu godinu prati prioritete programa vlade Srbije od 2022. do 2024. godine, medju kojima je glavni cilj fiskalna stabilnost, sa fiskalnim deficitom od 3,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ona je u skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu, rekla da je zbog fiskalne stabilnosti predvidjen fiskalni deficit od 3,3 odsto BDP, čime se nastavlja njegovo smanjenje i smanjenje javnog duga.

Predlogom budžeta za narednu godinu predvidjeni su prihodi i primanja u iznosu od 1.843,4 milijarde dinara, što je za 133,8 milijardi dinara, odnosno 7,8 odsto, više u odnosu na rebalans budžeta za 2022. godinu.

Poreski prihodi planirani su u iznosu od 1.592,8 milijardi dinara, a neporeski u iznosu 200,1 milijardu dinara, uključujući i sopstvene prihode indirektnih budžetskih korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari