"Nastaviće represivne mere": Iz GI "Za Zubin Potok" osporavaju polaganje zakletve novog gradonačelnika ove opštine Izmira Zećirija 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

„Kao što smo i ranije najavljivali smatramo da je pobeda Izmira Zećirija na  izborima apsolutno neprihvatljiva, s obzirom na broj izašlih birača i dobijenih 197 glasova u odnosu na vise od 6.000 registrovanih birača, pa smo shodno tome i odlučili da podnesemo ostavku na mestu presedavajućeg Skupštine, kako bismo onemogućili njegovo imenovanje“, navode iz Građanske inicijative „Za Zubin Potok“ iz koje kažu i da nisu dobili pozive za ovu svečanu sednicu održanu u većinski albanskom selu Čabra.

Poručuje da time što pozive nisu dobili prekršene sve zakonske odredbe, što im, kažu, daje apsolutno pravo da ovu sednicu smatraju nelegitimnom jer nisu ispoštovane ni neke druge procedure.

„Na propuste, verovatno svesno učinjene, mejlom smo upozorili nadležno Ministarstvo za lokalnu samoupravu i od njih zatražili da ospore održavanje pomenute sednice. Nikakav odgovor na primedbe nismo dobili. Potezom da nas ne pozovu na skupštinu, kojoj svakako ne bismo prisustvovali, jasan je pokazatelj kakvom politikom želi da se bavi novoizabrani gradonačelnik, da u njegovom delokrugu rada nema dijaloga i smirivanja tenzija, već da će nastavi represivne mere ka stanovništvu naše opštine, što se može zaključiti i na osnovu njegovih prethodnih izjava“, dodaju.

Napominju da u Zubinom Potoku živi „čak 95% srpskog stanovništva, pa novoizabranom gradonačelniku želimo da poručimo da ćemo iskoristiti sva demokratska sredstva kako bismo ga sprečili da svojom politikom sprovodi jednostrane poteze“.

„Što se tiče Srpske liste oni su danima zaokupljeni organizacijom sutrašnjeg mitinga u Beogradu, tako da ih novonastala dešavanja, po svemu sudeći, ne interesuju, a u prilog tome govori i činjenica da ništa nisu uradili po pitanju novonastale situacije, niti su izašli pred narod koji je zbunjen, uplašen, razočaran  i ne zna šta ga već sutra očekuje. Politikom koju su vodili prethodnih godina i izlaskom iz institucija doveli su nas do ovog stanja zato smatramo da svi odreda treba da ponesu političku odgovornost. Podržavamo potez Međunarodne zajednice što je uticala na to da se sednice ne održe u zgradama Privremenih organa što je moglo izazvati mnogo veće probleme, ali ćemo ih svakako obavestiti o današnjem događaju i grubom kršenju svih zakonskih normi, jer su i oni podržali održavanje izbora i prihvatili izborne rezultate“, zaključuju iz GI „Za Zubin Potok“ čiji je predsednik Milija Biševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari