Nastavljen protest u Trepči 1Foto: EPA/ ELVIS BARUKCIC

Desetine građana nastavilo je danas protest ispred ulaza u pogon za upravljanje Trepčom u Južnoj Mitrovici, nezadovoljni nedavnim zapošljavanjem u toj kompaniji, iako je konkurs u utorak delimično poništen, javlja Koha.

Iz Saveta za organizovanje protesta, kažu da nije dovoljno da se konkurs delimično poništi. Ističu da je potrebno potpuno poništenje konkursa, kao i razrešenje Odbora i rukovodstva kompanije.

Kako navodi Arsim Musa iz Saveta za organizovanje protesta kandidati koji su primljeni na konkurs bili su tipični porodični i politički slučajevi. Spomenuo je imena visokih zvaničnika za koje je rekao da su zaposlili članove svojih porodica. Upozorio je da će se protesti nastaviti narednih nekoliko dana, dok se njihovi zahtevi ne ispune u potpunosti.

Jednočasovni protest protekao je mirno, a vrlo mali broj policajaca pažljivo je nadgledao situaciju u poređenju sa proteklim protestima. Rukovodstvo Trepče poništilo je konkurs za 38 pozicija od ukupno 220 posle stalnih protesta nezadovoljnih koji nisu primljeni na konkurs, a protestuju zbog nepravilnosti. Trepču je nedavno posetio i kosovski premijer Aljbin Kurti koji je obećao da će rešiti problem, preneo je KoSsev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari