Natan Albahari na sastanku sa Eskobarom: Korumpirana država nije pouzdana ni građanima ni međunarodnim partnerima 1foto FoNet Božana Pavlica

Korupcija izjeda društvo u Srbiji, i osnovna je kičma režima Aleksandra Vučića, koji preko svojih kriminalaca izvlači ogromne količine novca iz države. Takva država nije pouzdana ni građanima Srbije, niti bilo kom međunarodnom partneru, rekao je član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Natan Albahari na sastanku sa specijalnim izlaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, saopštio je PSG.

Kako se u saopštenju navodi, Albahari je dodao da „pozdravljamo sve napore koje nova administracija SAD čini u borbi protiv korupcije i to što je ovo pitanje identifikovala kao ključni nacionalni i bezbednosni interes“.

„Naročito pozdravljamo dešavanja iz decembra prošle godine kada su Zvonko Veselinović i Milan Radojičić identifikovani kao vođe kriminalnog klana i stavljeni pod ekonomske sankcije SAD, a njihova uloga u sistemu SNS je poznata svima u Srbiji“, zaključio je Natan Albahari.

Gabrijel Eskobar je, prema navodima PSG-a, potvrdio da će SAD ostati posvećeni borbi protiv korupcije na Zapadnom Balkanu i da prepoznaju da je odlazak mladih ljudi sa ovih prostora direktno povezan sa korupcijom, a ne sa međuetničkim problemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari