NDBG: Pančevački most u katastrofalnom stanju, opasan po život onih koji ga prelaze 1Foto: Nebojša Stojković

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da je Pančevački most u katastrofalnom stanju i da je stanje trotoara takvo da je život ljudi koji ga prelaze peške ili biciklom, zaista ugrožen.

„Slike sa Pančevačkog mosta izgledaju stravično i pitanje je kada će neko propasti kroz pešačke staze sa visine od 20 metara. Ove staze su skroz u rupama, dno se providi i drže se bukvalno na armaturi i pitanje je vremena kada će kroz njih neko da propadne“, navodi se u saopštenju.

Koordinator grupe za saobraćaj pokreta Ne davimo Beograd Zoran Bukvić rekao je da oni godinama upozoravaju da je most nebezbedan i da su ograde neodgovarajuće, kao i da je signalizacija loša, te da su podnosili zahteve i pisali nadležnima da reše pitanje, ali nije pomoglo.

„Šta još treba da se desi da neko shvati ozbiljno stanje Pančevačkog mosta“, pitao je Bukvić.

U saopštenju se dodaje da je republički inspektor za puteve doneo rešenje da se bez odlaganja uradi rekonstrukcija pešačkih staza i ograda na mostu zbog njihovog lošeg stanja, a da odgovor Puteva Srbije „zvuči neverovatno“, da ne mogu da pristupe sanaciji mosta zbog toga što bi to izazvalo gužve i revolt građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari