NDMBGD: Šarčevića skloniti sa funkcije ministra prosvete 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva razrešenje Šarčevića sa funkcije ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa ministra tokom epidemije korona virusa.

Iz Inicijative navode da je poslednjim potezom Ministar Šarčević pokazao da mu je isključvo stalo do sopstvenog privatnog interesa i profita, a ne do javnog interesa i bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

„Istovremeno dok nas ubeđuje da nema potrebe za suspenzijom nastave u osnovnim i srednjim školama zbog postojeće zdravstvene situacije u zemlji i epidemije korona virusa, ministar kao suvlasnik i jedan od osnivača OŠ “Ruđer Bošković” odobrava da se u ovoj školi nastava praktično suspenduje, odnosno da se izvodi on-line putem, i da učenici ostanu kod kuće“, stoji u saopštenju.

Oni su objasnili da ponašanje Šarčevića ne uliva sigurnost roditeljima da institucije imaju sve pod kontrolom.

„Uhvaćen u evidentnom licemerju, ministar nastavlja sa bahatim ponašanjem i pokušava da skrene pažnju javnosti da navodno ta situacija nije u suprotnosti sa preporukama Vlade RS – jer evidentno istih nije ni bilo. Na ovaj način se nasmejao u lice zabrinutim roditeljima i građanima Srbije kojima je u ovom trenutku najpotrebnije da znaju da postoji stručno osoblje u obrazovanju, dečijoj zaštiti i zdravstvu na čije preporuke i znanje se mogu osloniti“, navodi se u saopštenju.

Upozoravaju da je ispred javnog interesa, ministru važniji lični interes.

„Nažalost, ponašanje nosilaca vlasti pokazuje da su građani Srbije ostavljeni u strahu i izloženi licemerju i lošim šalama kriminalne političke elite i predstavnika struke koji bi da joj se dodvore“, zaključili su iz Inicijative.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “NDMBGD: Šarčevića skloniti sa funkcije ministra prosvete”

  1. da zakasnelih reakcija, svi su se samokandidovali za sklanjanje. ne samo predsednik, premijer i minstri, nego i lekari koji ne prestaju sa izglupavanjem.

    • Eva stranka ne davimo beograd a ko to davi beograd niko drugi nego oni i sada oni nekoga prozivaju bas su grozni i bezobrazni

  2. A, evo i ovih ponavljaca i dvojkasa/trojkasa sa ponekim vrlodobrim. I oni imaju uvek spreman i ispravan stav.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.