NDMBGD: U odsustvu pravne zaštite bojkot izbora jedino rešenje 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da je odbačena krivična prijava koju su podneli Drugom osnovnom javnom tužilaštvu protiv nepoznatih počinilaca koji su u toku izborne kampanje 2018. godine sabotirali njihove skupove, pozivali na nasilje i širili laži o toj organzaciji.

„Desničarski ekstremisti koji su radili po nalogu vlasti i vršili pritiske na inicijativu Ne davimo Beograd na ovaj način zaštićeni od odgovornosti“, navela je ta inicijativa u saopštenju i ocenila da je to „jasan znak“ da džava nema nameru da obezbedi ravnopravne izborne uslove za sve političke aktere i da će sve uraditi da opstruira i uguši oponente.

Kako su iz te inicijative dodali, protiv aktivista Ne davimo Beograd gomilaju sudski procesi i kazne kojima vlast pokušavada ih „pravno izmori“ i da spreči njihov rad, a slične napade i pritiske trpe sve opozicione organizacije i situacija je gora nego 2018.

„U ovakvoj atmosferi, ne samo odsustva pravne zaštite, već i očigledne namere državne opstrukcije našeg rada, uvereni smo da je bojkot lažiranih izbora jedina ispravna odluka“, dodaje se u saopštenju uz poziv građanima da im se pridruže u bojkotu.

U saopštenju se navodi da je Inicijativa ne davimo Beograd tokom 2018. bila meta brojnih napada i optužbi, laži, pretnji i pritisaka, a da su žalbe gradskoj izbornoj komisiji i Upravnom i Ustavnom sudu ostale nerešene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari