Ne davimo Beograd: Gradska vlast krije informacije o rebalansu budžeta Beograda 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Odbornička grupa Ne davimo Beograd je danas ocenila da gradska vlast pokušava da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda koji je na dnevnom redu naredne sednice Gradske skupštine.

U saopštenju te odborničke grupe se navodi da vlast „svesno sabotira dostavljanje materijala odbornicima, tako što je više hiljada papira materijala dostavljeno u nečitkom obliku i samo dva dana pre sednice“.

„Sabotiranje sednice pokušavaju i dodavanjem tačaka dnevnog reda bez ikakvog objašnjenja i kroz izmene akata bez argumenata“, stoji u saopštenju Ne davimo Beograd.

Podsetili su da se po Poslovniku Skupštine Beograda, materijali i dnevni red dostavljaju odbornicima minimum sedam dana pre sednice.

Odbornička grupa je to pravilo ocenila kao loše jer ne ostavlja dovoljno vremena za temeljnu pripremu, informisanje i uključivanje građana u odlučivanje, i navela da se ni to pravilo ne poštuje jer je „postojeća vlast do sada svaki put prekršila Poslovnik slanjem dodatnog materijala odbornicama i odbornicima veče pre održavanja ili pre početka same sednice“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.