Ne davimo Beograd: Još jedan pokušaj upada u naše prostorije 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd (arhiva)

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da su nepoznata lica pokušala da upadnu u prostroje te organizacije u Beogradu, drugi put u poslednjih nedelju dana.


„Počinioci su sa terase kancelarije pokupili zastavu i obeležja inicijative, s obzirom da su im ona jedino bila dostupna. Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uvidjaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera“, navodi se u saopštejnu Inicijative.

Inicijativa piše da su aktivisti te organizacije u prethodnom periodu bili „česta meta“ zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića „preko režimskih tabloida“, zbog pokretanja gradskih pitanja kao što su seča šume na Košutnjaku, korupcije, prodaje Beograđanke i Sava Centra i drugo.

„Ne davimo Beograd se godinama nalazi na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Pored blaćenja u medijima, prisluškivani su nam telefoni, praćeni smo od strane policije, ali i partijskih jurišnika, a našim aktivistima je prećeno veliki broj puta“, dodaje Inicijativa.

Istakli su da je to za njih dokaz da je borba te organizacije ispravna i značajna, a da se vlast „plaši novih i neukaljanih ljudi“.

 

Nepoznata lica ponovo su pokušala upad u prostorije Ne davimo Beograd. Ovo je drugi put u prethodnih nedelju dana kako su naše prostorije na meti. Počinioci su sa terase kancelarije pokupili zastavu i obeležja inicijative, obzirom da su im ona jedino bila dostupna. Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uviđaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera.

Detalje o prethodnom incidentu pogledajte na linku: https://nedavimobeograd.rs/pokusan-upad-u-prostorije-ne-davimo-beograd/

Objavljuje Ne davimo Beograd u Četvrtak, 17. rujna 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari