Ne davimo Beograd: Nacrt strategije za mlade još jedna propuštena prilika 1Screenshot/Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da je nacrt Nacionalne strategije za mlade 2022-2030 (NSM) „još jedna propuštena prilika da se suštinski poboljša položaj mladih i omogući da vode kvalitetan i dostojanstven život“.

„Podneli smo komentare na nacrt koje se odnose na mere i ciljeve koje je neophodno sprovesti ukoliko želimo da stvarno utičemo na poboljšanje kvaliteta života mladih“, saopštio je Pokret, uz podsećanje da je NSM sad na javnoj raspravi.

Naglašeno je da su mladi u Srbiji životno i materijalno neobezbedjeni i nesigurni.

„Mi vidimo mere koje su samo kozmetička a ne suštinska promena. Potrebno je, na primer, neiskorišćene prostore lokalnih samouprava transformisati u stambene prostore za mlade, omogućiti da svaki predlog zakona o mladima prolazi kroz Savet za mlade,“ izjavila je odbornica u Skupštini grada Beograda Natalija Stojmenović, preneo je taj pokret.

Članica socio-ekonomske grupe Ne davimo Beograd Smiljka Tomanović je istakla da je „neophodno da se ciljevi i mehanizmi NSM usmere na loše radno zakonodavstvo koje mladima ne garantuje dostojanstven rad, na neadekvatan obrazovni sistem i na stambenu politiku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari