Ne davimo Beograd o pretnjama Aidi Ćorović: Vlast kreira atmosferu linča u društvu 1foto: Printscreen/YouTube/Medija centar

Pokret Ne davimo Beograd osudio je danas verbalni napad lokalnog funkcionera Srpske radikalne stranke (SRS) na građansku aktivistkinju Aidu Ćorović i fizički napad na ekološkog aktivistu Dejana Bačića iz udruženja „Bez straha“ iz Apatina.

Pretnje lokalnog funkcionera Srpske radikalne stranke počele su sinoć nakon medijskih istupanja Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Ne davimo Beograd.

Kako se navodi, trener karatea Milorad Mrđa, kao i njegove pristalice, pretili su Bačiću na društvenim mrežama i pozivali na „klanje, ubijanje i zatiranje“, Mrđa je pretio i Aidi Ćorović, a te pretnje danas su prerasle u dizičko nasilje nad Bačićem.

„Vlast kreira atmosferu linča u društvu i evo sada vidimo kako to izgleda kada ekološkog aktivistu napadne radikal koji bi da brani Kosovo, zamislite, u Apatinu“, izjavio je poslanik povlaničke grupe „Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo“ Robert Kozma.

Pokret Ne davimo Beograd pružiće svu pravnu pomoć Bačiću, čoveku čiji angažman treba da bude nagrađen i uvažavan, a ne da on na ovaj način bude proganjan, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari