Ne da(vi)mo Beograd: Protesti do oslobađanja uzbunjivača A. O.

Ostavite komentar


  1. Poštovani/ne iz NDBG, da bi neko bio uzbunjivač treba dokazati da je učinjeno krivično delo (davanje dokumenata tabloidima zbog toga što je u njima ime neke ličnosti interesantne određenim krugovima nije relevantno da neko dobije status uzbunkivača). Ako je trgovina oružjem krivično delo, pre svega je trebalo biti obavešteno tužilaštvo, a ne tabloidi.

    1. Pa kako te nije sramota? I sta bi uradilo tuzilastvo da je njima prijavio? Odbacilo bi prijavu kao neosnovanu, a dokazi bi bili u nekoj fioci i onda bi se slucajno unistili. Mucenik bi dobio otkaz i na tome bi se zavrsilo. Ovako su ljudi barem videli da je Branko Stefanovic umesan u trgovinu oruzjem. To vidi i tuzilastvo i ne preduzimaju nista. Za ovakvo stanje u zemlji je ujedno i DS kriv posto oni su ti koji su postavili korumpirane tuzioce poltrone, a poltronima je svejedno ko je na vlasti, bitno samo da sacuvaju svoje pozicije.

    2. „g) Uzbunjivanje javnosti

      Član 19

      Javnost se može uzbuniti, bez prethodnog obaveštavanja poslodavca ili ovlašćenog organa u slučaju neposredne opasnosti po život, javno zdravlje, bezbednost, životnu sredinu, od nastanka štete velikih razmera, odnosno ako postoji neposredna opasnost od uništenja dokaza.“ Ovo je iz Zakona o zaštiti uzbunjivača. Prema tome, naš uzbunjivač A. O imao je ZAKONSKO pravo da preda dokaze javnosti, jer se očigledno zbog toga ko se pominje u dokazima više nego s pravom pretpostavio da će dokazi biti uništeni.

      Prilikom uzbunjivanja javnosti uzbunjivač je dužan da poštuje pretpostavku nevinosti okrivljenog, pravo na zaštitu podataka o ličnosti, kao i da ne ugrožava vođenje sudskog postupka.

  2. To je samo malo svakodnevno podsecanje u kakvim se uslovima odrzavaju izbori i kako se SNS odnosno dr. Stefanovic obracunava sa neistomisljenicima. Kao i za rusnje na Sava maloj, jedini koji su osudjeni su bili novinari koji su ukazivali na odgovornost i saucesnistvo dr. Stefanovica. Tako i ovde tuzilastvo drzi u zatvoru coveka koji je obavestio javnost o poslovima oca ministra policije koje je on naravno godinama poricao.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.