Ne da(vi)mo Beograd: Protesti do oslobađanja uzbunjivača A. O. 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je danas građane da se pridruže svakodnevnim protestima u 18 časova ispred Centralnog zatvora u znak solidarnosti sa uzbunjivačem A. O. koji je uhapšen zbog ukazivanja na korupciju u preduzeću Krušik, u koju je navodno umešan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ta inicijativa je najavila da će protesti ispred Centralnog zatvora biti organizovani sve dok A.O. ne bude oslobođen, i ocenila da prkos atmosferi straha i nasilja koju kriminalna politička elita stvara mnogi ljudi nisu odustali od borbe za slobodnu i demokratsku Srbiju, i da A. O. „nije sam“.

Prema oceni Inicijative, posebno zabrinjava činjenica da je javnost tek 10. oktobra saznala da je A. O. uhapšen još 18. septembra, a time je kriminalna politička elita na vlasti, kako se navodi, još jednom poslala poruku poštenim i čestitim ljudima da će svi oni koji ukažu na njihove mutljavine proći kao A. O.

„Umesto da se bavi navodima istraživačkih novinara o poslovanju firme oca ministra policije Nebojše Stefanovića, Branka, tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv čoveka koji je izvor novinara. Smatramo da je takav postupak tužilaštva nedopustiv, i predstavlja samo još jedan dokaz da je ova vlast uzurpirala sve institucije i da nema nameru da prestane da krši zakon“, navedeno je u saopštenju.

Iz Inicijative su podsetili i da je Nebojša Stefanović, „centralna ličnost ove afere“, u isto vreme i na čelu radne grupe Vlade Srbije zadužene za izborne uslove i pregovore sa opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari