Ne davimo Beograd: RTS ne dozvoljava predstavljanje inicijative? 1Foto: Ne davimo Beograd

Predstavljanje izborne liste „Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, Naš grad – Ksenija Radovanović“ na programu Radio televizije Srbije planirano za danas, dovedeno je u pitanje.

Desetominutno predstavljanje Inicijative najavljeno je za danas, petak 23. februara oko 18 časova, ali kako su nam iz uredništva javnog servisa javili, postoji mogućnost da će ono biti zabranjeno. 

U saopštenju inicijative se navodi da su po prethodnom dogovoru materijal dostavili RTS-u, ali umesto potvrde, elektronskom poštom su dobili obaveštenje da program neće biti emitovan zbog povreda člana 3. Pravila o predstavljanju kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda na RTS-u, a koji govori o tome da predstavljanje ne sme uključivati uvrede, klevete, vređanje, omalovažavanje kandidata sa drugih lista ili govor mržnje.

Inicijativa trvdi da video materijal ne sadrži nikakav uvredljiv sadržaj i da o svemu ovome poseduju dokaze, te su iskazali spremnost da ga usklade sa sugestijama uredništva, ali jedini odgovor koji su dobili na jasno pitanje u kom delu, minutu ili kadru je prekršeno pravilo je: “Mislim da razumete o čemu se radi”.

U telefonskom razgovoru sa uredništvom ipak smo dobili objašnjenje da se ne radi o uvredama već da bi “bilo bolje da se drugačije predstavimo” i da “znamo mi o čemu se radi”, navodi se u saopštenju.

Manje od dva sata pre predviđenog emitovanja inicijativa Ne davimo Beograd inicijativa još čeka informaciju da li će njihovo predstavljanje biti pušteno u programu javnog servisa.

Inicijativa Ne davimo Beograd ne pristaje na ovakav vid cenzure i nipodaštavanja vlastima nepodobnih političkih aktera. Kako su saopštili smatraju da je javni servis dužan da obezbedi ravnopravne uslove za sve izborne liste, takođe napominju da u celoj 2017. godini novinari RTS-a nijednom nisu pozvali predstavnike inicijative Ne davimo Beograd za komentar, izjavu, pa čak ni potvrdu neke od vesti koje su objavljivali.

Ukoliko RTS ne prikaže video predstavljanje inicijative video će biti objavljen na njihovim stranicama na društvenim mrežama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Ne davimo Beograd: RTS ne dozvoljava predstavljanje inicijative?”

 1. Ako „predstavljanje ne sme uključivati uvrede, klevete, vređanje, omalovažavanje kandidata sa drugih lista ili govor mržnje“ zašto onda prenose predizborno predstavljanje SNS-ovaca?

 2. Vi imate ovaj „I’m not a robot“ test pri pisanju komentara, ali sudeći po minusima trebalo bi da uvedete i neki „I’m not a bot“ test.

  • Дете види и то па пише џабе. Џабе учи. Не схвата да робот да се мучи. Мучи. У 6 42. Добро јутро и вама, хвала

  • Све се то зна али не прича. 6:42
   Прекрити се преко главе.

   Зашто ово пишем?
   Па субота. Што сам будан? Навика. Сваки дан.
   Школа
   5.00
   Навика
   Коме?
   Не сигурни дављењу града. Дављење. Сјајно. Па ово виде и деца која не знају да пливају као ја.
   Ја одвратно пливам у води.
   И председник је видео ово. И председник је био дете. Председник није Вучић, председник је онај ко се осећа тако.

   Ето. Дете. Не разумете. Дете зна. Питајте ме следећи пут.

   Пријатно, одрасли људи.
   Захвалан сам вам свима за 108 000 динара. Та две године средње школе, али не учим због пара. Штетааа. Дете. Не знам да су паре права вредност. Није свесно. Значи и ја кад будем председник. Ко ће да ме критикује.

   Литература:
   Предмет:(Историја филозофије) која у школи мојој НЕ постоји ЗА МЕНЕ. Имам само књигу, и прочитах 5 страна и нађох.

   Председник(деце)

 3. Ma da, ajde ponovo ista prica, vlast vas diskriminise, ne daju vam nista, bla, bla, bla, jadni vi, nema demokratije … dosadno i 100 put ponovljeno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.