Ne davimo Beograd: Šapić vređa građane lošijeg materijalnog statusa time što nisku naplatu karata GSP naziva sramotnom 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret Ne davimo Beograd (NDBG) smatra da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić vređa građane lošijeg materijalnog statusa time što nisku naplatu karata GSP naziva sramotnom.

„Nisu građani krivi što je cena karte za javni prevoz visoka i što nemaju dovoljno novca da je plate“, ocenjuju iz NDBG u današnjem saopštenju i podsećaju da su cene karata u Beogradu među najvećim u Evropi, kada se uporede sa prosečnom platom građana.

Kako navode iz NDBG, građani ne izbegavaju plaćanje karte iz besa, već zato što su osiromašeni, što bi gradonačelnik trebalo da zna, ali je očigledno izgubio kontakt sa realnošću i problemima sugrađana.

Na naplatu karata utiče i to što da je predata privatnom preduzeću, ukazuje NDBG i podseća da su mnoge linije u rukama privatnih prevoznika.

U saopštenju pokret NDBG predlaže da se uvede besplatan javni prevoz ugroženim društvenim grupama, srednjoškolcima, studentima i penzionerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.