"Ne razumem otkud tolika mržnja pojedinih socijalista prema nama Albancima": Ragmi Mustafa o događanjima u Velikom Trnovcu 1Foto: V. R.

„Ono što se od sedam sati jutros događalo na biračkom mestu u OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu je poražavajuće za demokratiju u Srbiji, jer ono što sam ja lično i moji sunarodnici doživeli od pojedinih predstavnika SPS iz Beograda je užasno“, ocenjuje za portal Danasa Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) i član biračkog odbora.

„Doživeli smo pretnje i mržnju od ljudi koji su došli iz Beograda, očigledno sa jednim ciljem da promovišu nasilje i aroganciju prema nama Albancima“, rezigniran je Mustafa.

On navodi da je bilo „vređanja, pritisaka i koordinirane akcije sa dolaskom delegacije RIK nakon čega je sve završeno dojavom o bombi koja je navodno podmetnuta u školi gde je bilo dece“.

„Ovo je jasna poruka iz redova partije koja je u vladajućoj koaliciji sa SNS, da mi Albanci nemamo nikakva politička prava ovde na jugu Srbije iako smo državljani Republike Srbije“, kaže Mustafa i pita se zašto bi „neko od Albanaca iz Velikog Trnovca bio uhapšen kada do sada na svim prethodnim glasanjima od 3. aprila do danas nije bilo razloga za tako nešto“.

„Prozivke da smo lopovi i da krademo glasove su samo vrh netolerancije u aktuelnom političkom životu u Srbiji, koji se sada jasno vide i na ovom primeru glasanja u Velikom Trnovcu. Mi nismo neprijatelji države Srbije, ali isto tako nećemo dozvoliti ni ovakvu vrstu poniženja od strane bilo koje političke partije koja ima negativan stav prema političkim slobodama ovdašnjih ljudi, uključujući i pravo da biraju i budu birani“, rekao je Mustafa za portal Danasa.

OIK u Bujanovcu ranije je najavio da će konstatovati da treći put za redom glasanje u Velikom Trnovcu nije održano i onda će RIK doneti odluku u novom petom po redu ponovljenom izjašnjavanju birača u Velikom Trnovcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari