Nebojša Krstić ima predlog za Kuću cveća, razlikuje se od Šapićevog 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, koji je bio blizak i nekadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i sadašnjem Aleksandru Vučiću, izneo je na platformi Iks svoj predlog šta da se uradi sa grobom Josipa Broza Tita i Kućom cveća, koji se razlikuje od onog što je prethodnog dana saopštio Aleksandar Šapić.

„Protiv sam izmeštanja posmrtnih ostataka Josipa Broza iz Beograda. Mislim da je taj zločinac značajna turistička atrakcija i Srbija treba da zarađuje na njemu.

I ne samo to, treba još više uložiti u propagandu diktatora i vremena u kom je Srbiju zavio u crno, kako bi privukli još više turista. Znači, Titov muzej treba osvežiti podacima, fotografijama i dokumentima koji na istinit način obeležavaju njegovo vreme“, napisao je Krstić u objavi.

Krstić se tako zalaže da Kuća cveća postane muzej komunisitčkih zločina, dok Šapić traži njeno pretvaranje u muzej srpske istorije. Šapić je juče izjavio da će pokrenuti inicijativu da Kuća cveća, odnosno Muzej istorije Jugoslavije, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj vrati u Kumrovec (Hrvatska). Po Šapićevim rečima Kuća cveća treba da postane mauzolej u kojima počivaju oni koji su stvarno branili Srbiju u Prvom svetskom ratu, Stepa Stepanović, Živojin Mišić, Radomir Putnik i ostali…

Šapić je ovu izjavu dao u sklopu redovnih aktivnosti kao čelnika Privremenog organa Beograda, budući da je uoči izbora 17. decembra podneo ostavku, kako bi mogli da se tada održe vanredni beogradski izbori. Nakon njih nije se konstituisala Skupština, a opozicija je osporila izbore zbog masovnog preseljenja birača. Novi izbori raspisani su 3. aprila za 2. jun, a na njima će Šapić biti kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika. Opozicija najavljuje da će te izbore sprečiti.

Jedna od stranaka u okviru te opozicione grupacije – POKS, takođe u kampanji za Beograd, ističe uklanjanje Kuće cveća, odnosno muzeja u kome počiva Josip Broz Tito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari