Nebojša Savić ponovo predsednik Saveta guvernera NBS  1Foto: Stefana Savić

Većinom glasova poslanika Skupštine Srbije Nebojša Savić ponovo je izabran za predsednika Saveta guvernera NBS na period od pet godina.

Savić je zaposlen, kao redovni profesor na FEFA – Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju iz Beograda i to od 2003. godine, a od 2008. do 2012. godine bio je član Nacionalnog saveta konkurentnosti Vlade Srbije.

Skupština Srbije juče je za direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama NBS na period od šest godina izabrala Željka Jovića, koji je u NBS od 2012.godine obavljao funkciju generalnog direktora Sektora za kontrolu poslovanja banaka. Jović je član UO Agencije za osiguranje depozita kao predstavnik NBS, a član je i Komiteta za finansijsku stabilnost Srbije od njegovog konstituisanja 2013. godine i Predsednik Odbora za javni nadzor nad obavljanjem revizije Parlament je većinom glasova juče konstatovao i odluku o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti Žarku Milićeviću.

Na period od sedam godina Skupštiona Srbije juče je izabrala Dejana Popovića za predsednika Saveta Agencije za energetike Srbije, a za člana tog saveta – Acu Markovića i Dejanu Stefanović Kostić na period od šest godina. Negica Rajakov izabran je za člana Saveta na period od pet godina, kao i Goran Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari