Nebojša Zelenović nakon razgovora sa evroparlamentarcima: U Srbiji funkciniše samo institut sile 1Nebojša Zelenović Foto: Beta/Grad Šabac

“Vreme ne radi za Srbiju. Zato Srbija treba da napravi strateški dogovor sa Evropskom unijom o evropskim i zapadnim integracijama. I naravno neodrživo je sadašnje stanje, jer Srbija mora da se odredi prema ruskoj agresiji na Ukrajinu”, rekao je Nebojša Zelenović, šef poslaničke grupe Zajedno Moramo, na konferenciji za novinare, nakon susreta sa evroparlmentarcima Vladimirom Bilčikom i Majtažom Njemecom.

On nije hteo da govori o detaljima razgovora sa evroparlamentarcima, napominjući da će Bilčik nakon svih susreta izdati saopštenje. Međutim, naveo je da su tokom razgovora spomenute mnoge teme od integracija u EU, institucionalnoj krizi i zatvorenosti medija.

“Mi se nalazimo u potpunoj institucionalnoj krizi u kojoj ništa ne funkcioniše osim insituta represije. Devet meseci nemamo vladu, a čini se ne postoji ni namere da parlament skoro počne sa radom“, rekao je Zelenović i dodao da je vlast postupila nepromišljeno kad je u Njujorku potpisala sporazum sa Rusijom. Ne može jedna država koja kaže da želi u EU, a da se ne odredi prema agresiji na Ukrajinu. I to građani treba da znaju.

Prema njegovim rečima, treba intenzivnije razmišljati o tome kako izgleda mesto Srbije na Zapadu. Hoćemo da to bude jedna od najvažnijih tema, da se o tome razgovara u Skupštini.

“Građani moraju da znaju šta su opcije i perspektive, i ova vlast to mora da kaže. Sadašnja pozicija je neodrživa,a vlast o tome ćuti”, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari