Obradović: Put Srbije u EU treba proglasiti završenim i neuspešnim 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

“Sastanak predstavnika poslaničke grupe Pokreta Dveri i evroparlamanetaca Vladimirira Bilčika i Matjaža Nemeca u Skupštini Srbije, bila je prilika da ukažemo na sve manjkavosti izbornog procesa u Srbiji, koje su ostale uprkos poboljšanjima koja su usledila nakon dijaloga vlasti i opozicije “, kaže za Danas Boško Obradović, šef poslaničke grupe Dveri

Poslanice Dveri koje su prisustvovale tom sastanku, Tamara Milenković Kerković i Radmila Vasić, posebno su ukazale na nemogućnost glasanja na Kosovu i Metohiji na parlamentarnim izborima.

 

“Ocenili smo da je to skandal i velika demokratska anomalija na evropskom nivou. Takođe, smatramo da je i Evropski parlament dao svoj nedemokratski doprinos, svrstavajući se na stranu vladajućeg režima sa kojim su se dogovarali bez učešća opozicije”, ističe Obradović.

 

Kada je reč o budućnosti evropskih integracija Srbije, on napominje da je Srbija odavno krahirala na putu u EU, koji se pokazao kao ćorsokak. “EU ne želi dalja proširenja i ne vidi nas kao člana, tako da je svaka dalja propaganda o evrointegracijama, ne samo gubljenje vremena, već i otvorena laž koja služi samo za nove pritiske na Srbiju. Posle 22 godine put u EU treba proglasiti završenim i neuspešnim i okrenuti se bilateralnoj saradnji sa EU koja je u obostranom interesu. Srbija treba da pokaže interesovanje za učešće u Evropskoj ekonomskoj zajednici i ništa više”, zaključuje Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari