Nebojša Zelenović traži obaranje i ponavljanje lokalnih izbora u Šapcu 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Opozicione liste u Šapcu zatražile su obaranje i ponavljanje izbora u tom gradu, utvrđivanje krivične odgovornosti i „čišćenje“ biračkog spiska, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Šapcu.

Zahteve potpisuju „Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović“, „Čista lista“, „Domaćinski za selo i grad“, „Ujedinjeni pobeđujemo“ i „Vreme je za dela“.

Kako je rečeno, oni se ne slažu sa rezultatima izbora, jer je „ozbiljno narušena volja građana i to na najteži mogući način, sprovodeći najteža krivična dela“.

Nosilac liste „Šabac protiv nasilja“ Nebojša Zelenović rekao je da je neophodno znati koliko punoletnih građana ima u Šapcu, koliko sa pravom glasa, a koliko njih ima prebivalište u Šapcu, da bi se onda znalo kako se glasa.

On je dodao da su te liste sve zajedno imale više od 23.000 glasova, te da su branili izbornu volju građana Šapca, ali da je ona narušena kriminalnim delom i kriminalnim aktima Srpske napredne stranke.

Na konferenciji je naglašeno da je veliki broj građana doveden iz susednih opština, a kao primer navode se gradovi Sremska Mitrovica i Valjevo, kako bi glasali na lokalu u Šapcu, uz podsećanje da u tim lokalnim samoupravama nije bilo lokalnih izbora.

Kako je rečeno, ukoliko Gradska izborna komisija ne odgovori na zahtev i ne budu ponovljeni izbori u Šapcu, te liste će podneti žalbu Ustavnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari