Nedeljkov (CRTA) odgovara na saopštenje MUP-a: Neprimeren ton za obraćanje građanima 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

„Zamolili smo MUP da uradi sve kako bi zaštitilo javni interes i doprinelo smanjenju nepoverenja javnosti u Jedinstveni birački spisak, odnosno da pruži zvanično tumačenje spornih snimaka, te da, ukoliko se optužbe pokažu osnovanim, postupi po njima. Odgovor Ministarstva na naš dopis nije stigao. Ministarstvo se, pak, javnosti obratilo saopštenjem u kojem su izneseni nepotpuni podaci, i to tonom koji je neprimeren za obraćanje institucije građanima“, kaže za Danas Raša Nedeljkov programski direktor Crte.

To je naveo osvrćući se na saopštenje MUP-a u kom ovo ministarstvo „pita da li je programski direktor Crte Raša Nedeljkov uopšte pročitao saopštenje MUP ili je, zbog toga što podaci demantuju tvrdnje pojedinih političkih stranaka, „odlučio da na njih zažmuri““.

Crta se obratila Ministarstvu unutrašnjih poslova molbom za razjašnjenje sumnji koji su se javile u javnosti pojavom video snimaka koji, navodno, dokazuju organizovano dodeljivanje državljanstva, odnosno prebivališta, većem broju građana BiH radi sticanja biračkog prava na predstojećim izborima, naveo je Nedeljkov.
„Upravo smo pažljivom analizom podataka koje je MUP objavio zaključili da oni nisu dovoljni za otklanjanje sumnji javnosti. Osim što se MUP nije ni osvrnuo na konkretne događaje zabeležene snimcima, javnosti nije ponudio potpune statističke podatke za Srbiju po opštinama, uključujući ukupan broj prijava i odjava prebivališta, bar na mesečnom nivou, tokom dužeg perioda. Posebno bi trebalo da budu iskazani podaci o broju građana čije je prethodno prebivalište bilo u inostranstvu“, istakao je programski direktor Crte za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari