Nemački ambasador: Bombardovanje 1999. bilo potrebno za sprečavanje genocida

Ostavite komentar


    1. Da reaguju državni organi ,Srbija se ne sme ovako ponižavati od predstavnika naroda koji je izvršio najveće zločine nad srpskim narodom.Žalosna Srbijo .

      1. Dobro da nije dao ovu izjavu 6.aprila u sred Beograda, nego dan kasnije.
        Slučajno?
        Ne bih rekla.
        Ovog treba ispratiti za Nemačku.
        Odmah.

  1. Zanimljivo da Albanci tvrde da je nad njima izvrsen genocid dok njihovi najveci sponzori Nemci, tvrde da su „humani“ kakvi vec jesu, sprecili genocid. Ko tu laze?

  2. Sramotna izjava tzv. civilizovanog čoveka. Pa tako ste pričali i 6.4.1941. kada je pobijeno oko 18.000 Beogradana.

  3. Пре наратива о геноциду, мантра је била „бомбардујемо Југославију да бисмо смањили способност г-дина Милошевића да води рат.“ Неки од нас памте.

    1. I????Koja je reakcija ozbilnje drzave??
      Nema je….. ministarstvo spoljnih poslova cuti???

  4. Ne to nije kontroverzno pitanje već varvarski čin, bez odluke Saveta bezbednosti UN-a, bez objave rata napasti suverenu državu, to se ne može tumačiti drugačije.
    Jedino kontoverzno u vezi toga je što nalagodavci i počinitelji nisu odgovarali pred licem medjunarodne pravde, no to samo govori o stanju iste u današnjem svetu.

  5. Da vlast u Beogradu ima imalo obraza proglasila bi ovog ambasadora zbog ovog bezobrazluka istog trenutka za nepozeljnu osobu. Ako covek sam sebe ne ceni i dopusta u svojoj kuci ovakvo blacenje i laz od strane najgenocidnijeg naroda na kugli zemlajskoj onda zasluzujemo da propadnemo.

  6. Гледао сам емисију, и многе друге, које госпођа Гојкић иначе ради изванредно, али ми је остала недоречена у разговору са амбасадором Немачке. Изостало је много питања-коментара, зашто каже геноцид Србије на КиМ, чиме опрвдава бомбардовање 1999, инфраструктуре, цилиних објеката и жртава…

  7. Sprečili su da se region integriše u NATO i EU tim bombardovanjem, što ni njima ne ide u prilog i posledica je njihove nepromišljene politike. Nikakvo sprečavanje genocida tu nije bilo u pitanju, već su hteli sa skinu Miloševića po svaku cenu ne razmišljajući o budućnosti i širem kontekstu.

  8. Miloseviceva Srbija je dozivela sudbinu Hitlerove Nemacke; od stvaranja srpskog „Rajha“ do bombardovanja Saveznickih snaga

    1. A samog Milosevica, americkog stipendistu, poslali profesori kuci da napravi taj novcani rajh. Jadno je sto po svaku cenu pokusavate da opravdate stradanje sopstvenog naroda, to ni AfroAmerikanci ne rade danas.

  9. A protestna nota,a bilo kakva reakcija,ako ni zbog čega a ono zbog žrtava bombardovanja…?!

  10. Drugi svetski rat je verovatni bio opravdan? Sprecio je vece sukobe medju plemenima Evrope?

  11. После три агресије на Србију, кршењем сопственог устава и међународног права, ви причате да сте спречавали геноцид, у најмању руку није лепо.

  12. Sprečiti zločin tako što ćemo počiniti zločin i normalizovati odnose tako što ćemo jednoj strani uzeti deo teritorije i dati drugoj? Ološ licemerni…

  13. Ovako ne treba da govori ni jedan diplomata, a narocito ambasador kome je ukazano gostoprimstvo.

    Aj sad kuci.

  14. Naravno! I osvajanje Evrope 1941. je bilo potrebno za zaštitu Eskima i ptica selica.
    Nisu saveznici bili ludi što su 1945. podelili Nemačku. Znali su da je cela (ujedinjena) uvek „problem u najavi“ za Evropu i svet, sa svojom teorijom o „višoj rasi“, koju zagovaraju od svog postanka.

  15. Bitka oko Kosova između Srba i Albanaca je možda i najveća farsa Balkana. To je pitanje rešeno – Kosovo pripada SAD-u. Svi ostali su samo zamenjivi statisti te teritorije i tako će ostati sve dok Srbi ili Albanci ne nadjjačaju SAD, što je realno kao kad bih ja postao 16-godišnjak. A Nemci ? Nemci …

  16. Ako ovako pricaju „nasi prijatelji“, sta mozemo ocekivati od neprijatelja?

  17. Ох када представник потомака фашиста придикује о „геноциду“, при томе они су починили истинске и бројне геноциде а измишљају геноцид Србима над којима су починили геноцид. Не једном.

  18. Okupator ima pravo da prica sta god hoce, na nama je da to prihvatimo ili ne. Koliko vidim, danas bez problema prihvatamo svasta, zakljucak donesimo sami…

  19. Kosovo nije jedini problem Srbije i regiona, vec su tu isto tako opasni situacija u Crnoj Gori i Bosni, jer dok je Vucic ne vlasti sa njegovom pamuk, ali ne fer politikom prema susjedima, dok Dodik uvijek trazi odvajanje Srpske, nema ni govora o rijesenom stanju na Balkanu.

  20. Nastavlja se osveta zbog djela nesrećnog Gavrila i socijalizma(radničko samoupravljanje) i trajaće još dugo,dugo…

  21. Skandal i samarcina za Srbiju i to dan posle obelezavanja 6 aprila.Odmah da napusti Srbiju.

    1. ŠVABA TRALALA… Šta očekivati od potomaka nacista?! Četiri agresije na Srbe u 20. veku. I opet će, čim se stvore uslovi. Dželati ne odustaju i nehaju za diplomatija. Njihov je zakon u pouzu.

  22. Nato je štitio Srbiju od sopstvenih gluposti!-Sloba i AV su uništili ugled Srbije za sva vremena!-Čak i Đokoviću malo ko aplaudira!

    1. @Gastarbeiter,penzioner

      Da nije i Hitler „stitio Srbiju od svojih gluposti“ kada je okupirao i rasparcao Srbiju? Glupost o Djokovicu ne vredi ni komentarisati.

  23. Proglasiti ga nepozeljnim.
    Srbija da trazi od Nemacke ratnu odstetu za I,II rat i za rat 99.

  24. Oni koji su pratili rat na Kosovu preko srpskih medija, ne mogu da razumeju Tomasa Siba
    Oni koji su culi za kamione albanskih leseva u Dunavu, mozda mogu
    Oni koji su pratili zapadne medije, mogu

    1. Nije bilo nikakvih kamiona, vec je jedan kamion sleteo sa puta i upao u Dunav. Na Kosovu su vodjene jake borbe i mnogo terorista je ubijeno. Ta tela je trebalo predati suprotnoj strani, a ne zakopavati ih po Srbiji. Dali smo mnogo autogolova u tim ratovima 90 ih, ali da smo zeleli da izvrsimo genocid je besmislena izjava.

  25. U II svetskom ratu su pokušavali da spasu svet od prenaseljenosti. Radilo se u tri smene…

  26. Ta izmisljotina sa genocidom je u rangu lazi u vezi hemijskog oruzja Sadama Huseina. Neverovatno da neko, dvadeset i nesto godina od bombardovanja misli da jos uvek mogu da prodju ti smesni izgovori. Zar Sib zaista misli da se u zadnjih dvadesetak godina nista nije saznalo sta se sve desavalo na Kosovu pre bombardovanja, u Rambujeu, o naoruzavanju Albanaca i o zlocinima nad Srbima i o proterivanju Srba ili o ulozi Nemacke u zastiti albanskih zlocinaca, u organizavanju martovskog progona Srba ili da se ne zna kako su se nemacki vojnici i oficiri ponasali kada su usli na Kosovo ili u zadnjih dvadeset godina? I onda Sib hoce ovde da proda to neko propagandisticko tumacenje i ocekuje da mu Srbi jos i aplaudiraju? Jos ako se uzme u obzir sta su sve Nemci radili po Srbiji i tamo gde ima Srba i za kakve sve zlocine su odgovorni?

Ostavite komentar


Politika

Saracin: Rezolucija o Srebrenici nije uperena protiv Srbije 10

Saracin: Rezolucija o Srebrenici nije uperena protiv Srbije

Specijalni predstavnik vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin poručio je da rezolucija o Srebrenici nema problem sa Srbije, Republikom Srpskom ili bilo kojom drugom državom, entitetom ili grupom, već sa počinjenim zločinima i genocidom, objavio je danas portal Juropijan vestern Balkans (EWB).

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.