Nenad Prokić: Vučić treba da se čuva palanačkog preokreta

Pisac i jedan od osnivača Beogradskog kruga o upotrebi filozofa u kosovskom diskursu

Ostavite komentar


  1. Siroti vucicevi Botovi, verovatno su procitali ovu prokicevu analizu i sada razmisljaju: “ … ma, ovaj pise nesto protiv Vucica, ali sta tacno, … moram da provalim, inace nista od sendvica …“. A, … da im ipak pomognemo: „Vas Hranitelj je sobom opsednuti prevrtac i psihoticni prevarant koji se do te mere folira i laze, da je na kraju poceo i sam da veruje u gluposti koje prica!

    1. Pa i sam Prokić je prevtač i preleta da bi završio u Zukorlićevu stranku.
      Što se tiče Konstatinovića, tačno je da je branio i Šeksa npr. i pružao mu utočište a kako su mu vratili, prvog dana kada su kako Bora Ćosić kaže: „Hrvatske slobode“ ruinirali su Konstatinovićevu kuću u Rovinju i uništili sve što su u njoj našli čak i ogromnu prepisku sa Beketom.

      1. @Miodrag iz Peći

        Uvek je zanimljivo gledati kako su reči pogrešno shvaćene. Mislim na redovnu situaciju kada se potpuno zanemari osnovni tekst, a kritikuje kritičar izjava koje su u tekstu objavljene. Saglasno tome, pasivno-agresivno i posthumno, R. Konstantinović je kritikovan zbog svoje ljudskosti i širine pogleda. S druge strane, jednako pasivno-agresivno, Vučićev kopernikanski obrt ‘pravda’ se političkim uverenjima g-dina Prokića. Živa papazjanija.

        Vučić je osnova svega, štetočina javnog života, lak da se uvredi kad god mu neko pomene prošlost i prevrtanje, nedostatak samokritičnosti i radikalsku agresivnost prema političkim neistomišljenicima. Ali, nije uputno kritikovati njega, jednostavnije je blatiti sve druge.

        1. Vidim da ste obrazovana žena i sigurno znate za silogizam Kinika, ono, npr. o Ahilu i zecu. Potpuno izbacujući jednu od primesa ispada da Ahil nikako ne može prestići zeca. Tako i Prokić kome su nekada pljuvačke žlezde radile više od gasnih žica, istrže samo deo u kome se pominje Milošević. Ja slučajno znam ko je i šta je bio Milošević i zašto je doživeo on i narod koji je predstavlja, sudbinu Sadama i Bin Ladena.
          Vučićevoj pominjanje Miloševića je bilo prosto iznuđeno poredeći njegov dolazak na KiM sa Miloševićevim na Gazimestanu.
          Još nešto se desilo da Vučić nije održao „Istorijski govor“ zato što je Merkelka u funkciji referenduma u Makedoniji i opštih izbora u BiH održala govor o nepromenjljivosti granica. Inače, verujte, ni Vučić ni Tači ne govore ništa napamet. I videćete šta će se desiti posle referenduma i izbora. KiM će se opet na velika vrata vratiti na balkansku i evropsku scenu.
          Znate li da se na Kosovu održavaju velike demonstracije zbog suđenja tzv. Dreničke Grupe. To je tek početak. Haški sud za zločine UQK još nije počeo sa radom.

      2. Miodraze iz Peci
        dzabe si procitao tekst. Nista nisi razumeo.
        Idi citaj Informer, Sroski Telegraf…

  2. Mene boli sto sada Vucic siri mrznju medju narodom stalno govoreci da njega mrze. malo mu je sto je nekad izrazavao mrznju onima iz komsiluka…
    Cak i ne osporavam njegove uspehe, ali samo da smanji pricu o svojoj velicini i da ga zbog toga mrze.
    Zavadja prijatelje, rodbinu, komsije, zbog politike.

    1. Ja bi stvarno volela da mi navedes jedan Vucicev uspeh,ali pravi a ne njegova trabunjanja,mozda bi onda prestalo da mi se povraca I na sam pomen njegovog imena. Inace,sjajan clanak.

  3. Da nisam kojim slučajem otvorila „Danas“, nažalost u vidu „terapije“, nikad ne bih saznala da je „Mali Alek“ napisao „autorski tekst“.Ne bih ja to tako nazvala, to mu je samo kompliment od izvesnog dramskog pisca i profesora Prokića te shodno tome tzv. botovi koji nikad za Prokića nisu ni čuli, a kamoli za R.Konstantinovića, nemaju razloga da crvenim znakovima komentarišu tekst koji im je potpuno nedomašiv. I ja bih volela da budem možda neka nova Marija Kalas ali nažalost nemam sluha te se ne bih usudila da komentarišem nešto o čemu pojma nemam. A pored „Filozofije palanke“, R. Konstantinović je napisao i višetomnu istoriju srpske poezije. Ali botovi to bolje znaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.