Član Mi – Glas iz naroda: Novi izbori u Beogradu su jedino ozbiljno rešenje, odluka Nestorovića ide naruku Vučiću 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od osnivača „Mi – glas iz naroda“ Branko Pavlović rekao je da taj pokret neće podržati ni SNS ni opoziciju i da su novi izbori u Beogradu jedino ozbiljno rešenje i rešavaju političku tenziju. Dodaje da je napuštanje tog pokreta od strane Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića pokušaj razbijanja Mi – glas iz naroda, koje stopostotno ide na ruku Aleksandru Vučuću.

„Objektivno je to pomoć SNS jer stvara veliku konfuziju“, ocenio je Pavlović i dodao da je od šest odbornika, koliko je njegov pokret osvojio u Beogradu, u Mi – glas iz naroda ostalo dvoje, jer su i Aleksandar Jerković i još jedna gospođa napustili pokret.

„Rade ovo bez ozbiljnog povoda, što me navodi na pomisao da se radi na razbijanju stranke. Time suštinski idemo ka novim izborima“, dodao je.

Istakao je da preostala dva odbornika neće podržati SNS, istakavši da je trenutna vlast u Beogradu „izuzetno loša“, jer „imamo enormnu korupciju, arčimo minimum 200 miliona evra godišnje na korupciju“ i da to treba promeniti.

Na pitanje zašto onda ne pomognu opoziciji da to promeni, rekao je da ni to ne mogu, jer je „lista Srbija protiv nasilja u vrh stavila ljude koji svojim javnim nastupima apsolutno pretpostavljaju zapadne interese interesima Srbije, to je za nas neprihvatljivo“.

„Mi razumemo da su oni protiv svih nacionalnih interesa Srbije“, poručio je.

Istakao je i da preostala petorica osnivača Mi – glas iz naroda nisu razgovali sa SNS o formiranju vlasti u Beogradu, podsetivši da su Nestorović i Pavić, istupajući iz ovog pokreta kazali da će napraviti svoju organizaciju koja će ići na ponovljene izbore.

Smatra i da je ono što se dešavalo tokom izbornog dana 17. decembra u Beogradu „svakako bilo u skladu sa zakonom“.

„Regularnost na biračkom mestu u Beogradu je bila sasvim dobra, da li je neko pakovao prebivališta ne osporavam. Mandati se moraju podeliti, politički život ide dalje. Nemamo mi problem sa neregularnostima izbora, mi imamo problem sa načinom kako se vodi Beograd, mislimo da je vlast u Beogradu izuzetno loša“, naveo je.

Rekao je da dokaze o izbornoj krađi treba prvo da ispitaju naši sudovi, pa da se onda ide na međunarodni plan.

Član Mi – Glas iz naroda: Novi izbori u Beogradu su jedino ozbiljno rešenje, odluka Nestorovića ide naruku Vučiću 2
Foto: Beta/Press centar UNS/MO

Ocenio je i da je šizofrena pozicija SNS i Vučića, koji kažu da je strateško opredeljenje Srbije ka EU, a onda su protiv tih međunarodnih komisija koje bi trebalo da ispitaju navode o izbornoj krađi.

Upitan da li misli da je Srbija demokratska zemlja, kazao je da nije, „imamo ogromnih problema u tom smislu, imamo jednu vrstu kreiranja strahovitih podela u društvu, koje kreira i Vučić i ovi sa Zapada“.

A na pitanje da li je Mi – glas iz naroda projekat vlasti, rekao je da nisu „sasvim sigurno, ali da sistem radi na nama, radi na tome da proba da Mi – glas iz naroda ne uspe“.

Dodao je da se ni SNS ne uklapa u njihov program, zbog enormne korupcije.

Za Nestorovića i Pavića kaže da imaju istu ideološku poziciju kao i ostali osnivači Mi – glas iz naroda, a da je Jerković nosio listu u Beogradu, „kao zamisao da bi mogao bolje da komunicira sa mladim ljudima u Beogradu, ali to nije donelo rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari