Nestorović i Pavić nisu usamljeni: Ko je sve ostao uz njih nakon rascepa "MI - Glas iz naroda"? 1foto: Medija centar

Narodni poslanik i odbornik u Skupštini grada Beograda liste „MI – Glas iz naroda“ Borislav Antonijević kaže za Danas da ostaje uz Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića, te da su uz njih i skoro svi odbornici, kao i narodni poslanici ove grupe građane.

Veliku pažnju danas je izazvalo saopštenje udruženja „MI – Glas iz naroda“, čiji je potpisnik jedan od osnivača Dragan Stanojević, u kojem se navodi da su narodni poslanici Nestorović i Pavić napustili pokret jer ostatak rukovodstva nije prihvatio njihov „ulitmatum“ da Nestorović bude predsednik stranke.

Usledila je reakcija Nestorovića i Pavića koji su naveli da je napuštanju sastanka, između ostalog, prethodila pretnja fizičkim nasiljem koju je Stanojević uputio Paviću tokom ranije aktivnosti pokreta u Pančevu. Deo sad već bivših saboraca koji su ostali kao rukovodstvo pokreta optužili su za prisvajanje imena „MI – Glas iz naroda„.

Ko je sada s kim?

Antonijević navodi da svi odbornici liste „MI – Glas iz naroda“ su uz profesora Nestorovića.

Uz Nestorovića i Pavića ostali su i narodni poslanici Branko Lukić, Jelena Pavlović, Ana Ivanović, Bogdana Koljević, napominje naš sagovornik.

Antonijević kaže da je jedan od deset potpisnika osnivanja grupe građana „MI – Glas iz naroda“, te da ga je u pokret pozvao Branimir Nestorović kojeg, kaže, zna od ranije.

„Ostajem nepromenjenog stava, tabor ne menjam nikada. Ljude sa kojima sam od početka, sa njima idem do kraja“, navodi Antonijević.

Kao uzrok ovog rascepa naš sagovornik navodi brzinu kojom je ovo udruženje formirano.

„Ono što se brzo napravi, može brzo i da se rastavi. Bitno je samo da ideja koja je pokrenuta ostane. Mi ne stajemo, spremamo se za lokalne i ponovne beogradske izbore“, kaže on.

Nestorović i Pavić nisu usamljeni: Ko je sve ostao uz njih nakon rascepa "MI - Glas iz naroda"? 2
Borislav Antonijević: foto: Printscreen/YouTube/MARIO ZNA

Na pitanje ko će na kraju polagati pravo na ime, s obzirom da je u APR-u kao zastupnik udruženja upisan Dragan Stanojević, Antonijević kaže da su logo i ime ideja Nestorovića i Pavića i da to „znaju svi koji su bili u pokretu od samog početka“.

„Da li će to ispoštovati ili će pokušati da se kite tuđim perjem, vreme će pokazati najbolje“, odgovara Antonijević.

Dodaje da bi se da je „ovo društvo normalno i uređeno“ znalo kako bi se ova situacija završila, ali da se ovde to ne zna.

„Svi znaju da je Nestorović glavna zvezda pokreta i zna se ko kako po pularnosti ide. Ovi ljudi koji su otpali svakako nisu deo toga“, kaže on.

Odbacuje teze da ovaj rascep imam veze sa formiranje vlasti u Beogradu, ponavljajući da neće ulaziti u koaliciju ni sa jednim taborom.

„Evo upravo sada idemo na tribinu u Lazarevac, gde nas očekuje profesor Kričak i ekipa lazarevačka. Ide upravo profesor Nestorović, Pavić i ja. Tu je i Nebojša Grbić. Pridružiće nam se i naša ekipa iz Mladenovca i desetak drugih gradskih odbora. A tek ćete imati izjave po pitanju narednih izbora kada pokažemo kakva je snaga našeg pokreta“, navodi Antonijević, najavljujući tako buduće gradske i republičke aktivnosti ovog dela „MI – Glas iz naroda“.

Udruženje „MI – Glas iz naroda“, nastalo iz istoimenog Jutjub kanala, osnovano je neposredno pred izbore 17. decembra na kojima su prešli cenzus na parlamentarnim i beogradskim izborima. U Skupštini Srbije osvojili su ukupno 13 poslaničkih mesta, a u Skupštini grada Beograda šest odborničkih mesta.

Dvoje odbornika, Aleksandra Jerkovića i Vesnu Jakić, Nestorović je označio kao „odbegle“, rekavši da su nakon proglašenja rezultata na beogradskim izborima prekinuli kontakt sa pokretom.

Udruženje vodi starešinstvo sadržano od osnivača pokreta, u kojem su ostali novinar Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Do napuštanja u njemu su bili i Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari