Ni uže rukovodstvo SPS-a nije znalo: Danas saznaje ko je odlučio da Milićević zameni Ružića 1Đorđe Milićević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Aleksandar Vučić, predsednik države, lično je odlučio da Đorđe Milićević bude novi v. d. ministra prosvete, a ne Vlada Srbije u čijoj je to nadležnosti, saznaje Danas nezvanično iz krugova bliskih vladi Srbije.

Izbor je pao na Milićevića, jer se on u proteklom periodu, naročito u vreme dok je bio u parlamnetu Srbije pokazao kao najodaniji socijalista Aleksandru Vučiću. Povremeno je branio stavove predsednika i više od samih naprednjaka, pa je došlo vreme da predsednik pokaže koliko to ceni.

Da će izbor pasti na Milićevića, nije znalo ni uže rukovodstvo socijalista.

„Nije bilo konsultacija, niti dogovora o kadrovskim rešenjima za budućeg ministra prosvete. Čini mi se da su čak Novica Tončev i Branko Ružić predlagali Ivici Dačiću da on obavlja dužnost vd ministra prosvete, umesto Ružića, dok se ne nađe valjano rešenje. Taj predlog nije ni došao na raspravu u SPS, niti se Dačić konsultovao sa njima. Stoga ni ne čudi što su i članovi SPS u vladi i sami bili iznenađeni predlogom i imenovanjem Milićevića“, ističu sagovornici iz vrha SPS.

Funkciju ministra prosvete do nedavno je obavljao Branko Ružić koji je ostavku dao četiri dana posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

U Skupštini Srbije 29. maja konstatovana je ostavka Ružića i ona je time postala zvanična.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari