Nije došlo do usaglašavanja stavova Vučića i Đukanovića tokom razgovora u Jerusalimu 1Foto: EPA/ ARMANDO BABANI (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i crnogorski predsednik Milo Đukanović u večerašnjem razgovoru u Jerusalimu nisu usaglasili stavove ni o jednom aktuelnom pitanju, preneo je „Blic“.

Vučić je za „Blic“ rekao da je razgovor bio težak i veoma složen. „Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav“, rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali kao „civilizovani i odgovorni ljudi“, svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu suprotstavljene jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastave razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja.

Prema rečima Vučića, razgovor je vođen i o evrointegracijama dve zemlje. „Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu“, kazao je Vučić.

Vučić i Đukanović će u Jerusalimu prisustvovati obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari