Nije pošteno živeti suprotno od onog za šta se javno zalažete: Đorđe Pavlović, odbornik SPS-a iz Valjeva napustio stranku 1Foto: Đorđe Đoković

 

Đorđe Pavlović, diplomirani pravnik, više nije član Socijalističke partije Srbije. On je u saopštenju za javnost pozvao sve simpatizere i članove SPS, ali pre svega građane Valjeva, „da u zajedničkom dogovoru, na način koji sami odredimo nastavimo borbu za slobodno, lepo, čisto, moderno i srećno Valjevo”, piše portal Kolubarske.rs.

Navodeći razloge zbog kojih je napustio socijaliste, Pavlović kaže da nije pošteno živeti suprotno od onog za šta se javno zalažete.

– Svima nam je preko glave nepravde, obmana, laži, neravnopravnosti i bahatosti moćnika. Dosta nam je ponižavanja i smejanja u lice časnom i poštenom svetu. Ne možete propovedati ravnopravnost nama koji smo vredno i redovno završili državne škole, a stvarati šaku privilegovanih i nedodirljivih u partiji sa kupljenim diplomama. Ne možete se zalagati za socijalnu pravdu, a voziti skupocene automobile, uživati u egzotičnim letovanjima dok vaši birači sastavljaju kraj sa krajem, naveo je Đorđe Pavlović.

On je, kako oni pišu, dodao da „nemate pravo da govorite o pravima radnika, a zauzimate radna mesta na kojima se ne pojavite ni sat vremena dok radnici u našem gradu i državi mukotrpno rade da prehrane porodice na slabo plaćenim poslovima sa neizvesnom budućnošću”.

– Politička trgovina i pozicija ili dve u vlasti su vam važnije od svega za šta se deklarativno zalažete. Važnije su vam od oduzimanja nagrade Grada optuženom za seksualno nasilje, od borbe protiv ogoljene korumpiranosti i nesposobnosti lokalne vlasti, od smanjenja bezobrazno visokih cena komunalija, važnije od uređenog grada, vama je vaše politikanstvo važnije od dostojanstva građana Valjeva. Tamo gde najprizemniji lični interes prevazilazi javni interes našeg društva meni nije mesto, istakao je Đorđe Pavlović, a prenose Kolubarske.

Đorđe Pavlović, diplomirani pravnik, bio je član SPS od 2008. godine. Potpredsednik GrO SPS bio je od 2014. do 2022. godine, da bi na poslednjoj partijskoj funkciji zamenika predesednika valjevskih socijalista bio godinu dana. Od 2022. godine bio je član Glavnog odbora SPS.

Redakcija Kolubarskih podseća da je Đorđe Pavlović je krajem marta smenjen sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada, a umesto njega je postavljen dr Zoran Živković.

Pavlović je smenjen, bez izjašnjavanja odborničke grupe SPS-JS, samo sedam dana nakon što je, kao šef odborničke grupe na sednici Skupštine grada na kojoj se odlučivalo o dobitnicima nagrade grada Valjeva, zatražio smenu Zorice Jocić (SNS) sa mesta predsednice Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva, podsećaju iz Kolubarskih.

Tada je predložio da se poništi nagrada Valjeva, koja se finasira novcem građana, a koju je prošle godine dobio za poljoprivredu Mališa Pajković, optuženi za trgovinu ljudima.

Sredinom maja Đorđe Pavlović je napustio odborničku grupu SPS-JS u Skupštini grada Valjeva i od tada nastupa kao samostalni odbornik Socijalističke partije Srbije.

Na pitanje Kolubarskih.rs, ako je već odlučio da bude samostalni odbornik zašto nije napustio SPS, i da li očekuje da će, nakon ove odluke, biti isključen iz partije, Pavlović je rekao da je razmišljao o izlasku iz SPS-a, ali još uvek nije doneo konačnu odluku.

– Ukoliko u dogledno vreme ne dođe do ozbiljne kadrovske promene, gde ćemo uključiti nove, obrazovane, ostvarene i ljude bez ikakvih skrivenih namera, bez obzira na moju jaku želju i ubeđenja, mislim da ja više nemam šta tu da tražim, kazao je pre dva meseca za Kolubarske.rs Đorđe Pavlović, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari