"Nije smešna, već opasna": Sagovornici Danasa o fotografiji Vučića sa savetnikom Ramzana Kadirova 1Foto: Screenshot Instagram @turko_daudov

Dve fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića – jedna sa poklonima čečenskog lidera Ramzana Kadirova i druga od pre dve godine, tokom potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, pokazatelj su podaničkog mentaliteta, smatra predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

– Vučić u jagnjećoj koži i sa šubarom iz Čečenije i Vučić na hoklici u Beloj Kući. Obe fotografije pokazuju podanički mentalitet spreman na svako poniženje bilo pred izaslanikom Kadirova bilo pred Trampom. Vidi se i to da Rusija i SAD žele da pokažu ko je gazda i da one koje drže u šaci jasno i javno obeleže. Plašim se u kakvim ćemo sve pozama dalje gledati ovu našu bruku, kaže Parović.

Narodni poslanik „Moramo“ Đorđe Miketić navodi da ova fotografija ne bi videla svetlost dana da je nije objavio sam gost – savetnik čečenskog lidera Kadirova i “važan Putinov saveznik invazije na Ukrajinu, koji je svoje maloletne sinove poslao na front”.

– Stoga, ova slika nije smešna, već opasna, jer Vučić u poslednje vreme pokušava da sakrije toksičan ruski uticaj na Srbiju i na njega lično, a koji se odvija iza kulisa, tj krije od javnosti. Ovih dana imamo i početak propagandnog Putinovog kanala Raša tudej, koji će voditi ćerka glavne urednice Sputnjika, a koji već emituje rusku propagandu, kaže Miketić.

Dodaje da predsednik Skupštine Vladimir Orlić je, kako kaže, sakrio poziv za veliki interparlamentarni samit Krimska platforma, kako navodi, po nalogu ruskog ambasadora Bocan Haročenka, tako da jedino Srbija i Belorusija nisu učestvovale na ovom “važnom međunarodnom događaju”.

– Sve ovo govori da vlast igra tajnu igru, koja nas vodi u to da Raša tudej – postane Serbia tumorou, slikovit je Miketić.

"Nije smešna, već opasna": Sagovornici Danasa o fotografiji Vučića sa savetnikom Ramzana Kadirova 2
foto: Privatna arhiva; Beta/AMIR HAMZAGIĆ/DS; Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Ekspert za komunikacije i društvene mreže Nikola Ristić kaže da je ovo „već dobro ustaljena matrica ponašanja u kojoj kivna javnost izduvava svoje nezadovoljstvo kroz krajnje nebitne postupke predsednika“.

– Rekao bih da se predsednik ponovo sapleo o svoju potrebu za centrom pažnje, a da se potom i cela javnost saplela o njega. Ovo je već dobro ustaljena matrica ponašanja u kojoj kivna javnost izduvava svoje nezadovoljstvo kroz krajnje nebitne postupke predsednika, dok on, iako ismevan, ostaje dobro ušuškan u svom rejtingu, navodi Ristić.

Savetnik Ramzana Kadirova je juče objavio na Instagramu fotografiju sa predsednikom Srbije nakon održanog radnog sastanka urkom Daudovom. Vučiću je Turko Daudov darovao nacionalnu burku i papaku, sa kojima se predsednik Srbije fotografisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari