Nikezić: Inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je inflacija u Srbiji „duplo veća od svetskog proseka“.

Nikezić je u Irigu, na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u toj opštini, ocenio da su zbog inflacije u Srbiji „svi na gubitku“.

„Radnici koji primaju minimalac ove godine će izgubiti 32.000 dinara, prosečan penzioner 23.000 dinara, a zaposleni u javnom sektoru 72.000 dinara“, naveo je Nikezić a prenela SSP.

Ocenio je da se „svuda osećaju“ posledice energetske krize ali i da se u EU spremaju za štednju zbog nedovoljne količine gasa iz Rusije dok u Srbiji mora da se štedimo struju, jer više nema para za uvoz, pošto je upropašćen EPS i ceo energetski sektor.

„U celom svetu rastu i cena hrane jer je smanjen uvoz iz Rusije i Ukrajine. Međutim, u Srbiji su cene hrane porasle duplo više nego u EU, zato što nestašice i visoke cene kod nas nemaju veze sa ratom Ukrajini, već sa desetogodišnjim uništavanjem poljoprivrede, koja već šest kvartala za redom beleži pad za više od pet odsto“, naveo je potpredsednik SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari