Niko ne haje za „ultimatum“ DJB

U podne ističe rok koji je pokret Dosta je bilo dao celoj opoziciji da se vrati bojkotu

Ostavite komentar


  1. Generalno mi ne leži rigidnost DJB , i i dalje sam opredeljen za bojkot, ali cenim ovaj potez za koji mislim da je pošten i da baca dodatno svetlo na one koji su odustali od bojota.

  2. Niko ne haje ni za moj ultimatum da cu izaci na izbore da glasam za stranku koja bi da ukine sportske penzije, jedinstvenu privilegiju u svetu, pa nista!

  3. providni su, imali su otvoren put da budu ozbiljna opozicija a nisu ga iskoristili jer im je tako gazda rekao. očigledno je čovek kukavičje jaje među opozicijom i „ultimatum“ je samo zgodan alibi da izađe na izbore što je od početka i planirao.

  4. Bojkot masovni. Svi koji izadju mislimo na gradjane su saradnici lopovskom vlasti.

  5. Skupili su 0 potpisa za izlazak na izbore zbog suptilnog magnezijuma ličnosti predsednika pa otud povratak na „originalu ideju“ bojkota i „ultimatum“ .

  6. Vidim da ove vase omiljene opozicionare najvise boli to sto je DJB sakupio vrlo lako potpise bez savatavanja ljudi na ulici i muziciranja na trgovima.

    1. Posto je DJB stvorena od strane DB, jasno je kao dan, da su ocas posla „skupili“ glasove! Svima koji prate uspon i pad ove, nazovi , stranke, jasno je kao dan sta od pocetka rade. Njihov zadatak je da izigravajuci „alternativu“ ojade svaku pomisao na opoziciju, nudeci se kao „zamena“. Gde nestade njihova „forenzicarka“ za pare? Ideal o EU kao jedinom resenju nase egzistencije? Borba protiv korupcije? Dokaz o tome da je dug za porez u SAD podmiren?

      1. O ostalom ne bih, ali dokaz da je dug za porez u SAD podmiren je evidentan jer je g. Radulovic proslo leto proveo u SAD, razgovarao sa mnogim klubovima Srba koji tamo zive, a niko ga nije ni hapsio ni pitao za zdravlje… Radulovic je medijima pokazao i potvrdu pre par godina, ali kako ih mediji pokrivaju nije ni cudo ako to niste videli…. Ja, hvala na pitanju, bojkotujem izbore.

  7. Ne znam kakva je politicka snaga pokreta DJB, ali znam da oni koji su potpisali „Ugovor s narodom“ da nece izaci na izbore, pa su shvatili da im je lukrativnije da na iste izadju, nemaju prava da dele moralne lekcije, pa ni „Vucicevom bivsem ministru“.

  8. SAmo hladnokrvno…, neće dopustiti Aleksandar Vučić ulazak u Skupštinu i raspodelu mandata DJB-u…, pa da li je iko pre i posle Radulovića toliko naživcirao Vučića. Razmislite.

  9. POsao političara, i čoveka od „formata“, nije da se izmakne u stranu i ostavi narodu da se „koprca“ u glibu koji u ga uvlače neodgovorna i štetočinska vlast AV. Političar mora da bude posvećen poslu i da bude spreman na iskušenja, i da se nosi sa izazovima…, ne postoji instrument u politici koji se zove „bojkot“…, da li ste iole upoznati sa položajem opozicije na albanskoj političkoj sceni? To što režim ne mari za pravila, i što se grubo odnosi prema političkoj konkurenciji, i što ne nudi prostora za alternativu…, pa to nijednog političara ne opravdava na izostanak od posla…, ili se (pokloni) prilagodi, ili se skloni. Zamajavanja naroda bojkotom je veće nanošenje zla istom narodu, ako veće nema poziva na pobunu i stavljanja sopstvenog života u zalog ideji pobune i fizičkog stavljanja na čelo te pobune…, pa pogledajte šta se „preko bare“ dešava!!!

  10. 1. DJB=sila kokošinja, tako kažu u mom kraju i B. Andrejića
    2. Mnogo me zanima kako se to izvodi da na jednom biračkom mestu glasaš i bojkotuješ istovremeno. Kad Te zaokruže na spisku, onda ili glasaš ili si beli listić.

    1. …., niste u pravu. Svejeručnim potpisom u odgovarajuću rubriku odgovarajućeg izvoda iz biračkog spiska (ima ih dva, odnosno tri u APV) birač potvrđuje da je izašao da glasa. Ne bi smelo da se previdi na biračkom odboru da određeni birač ima pravo da glasa za izbor samo onih organa vlasti gde su predstavljeni-kandidaovani podnosioci izborne liste koji odgovaraju njegovim izbornim preferencama, odnosno političkim uverenjima. Nije nužno da se izjasni da želi da glasa, već mora biti ubedljiv u izjašnjavanju da ne želi da glasa.

  11. DJB posvoj prilici ne moze da prikupi dovoljan broj potpisa za izlazak na izbore pa ovim nazovi ultimatumom pokusava to i da prikrije.Mozda bi nesto i prikupili ali ponasanje Radulovica na mutavoj konferenciji za stampu u Skupstini Srbije(smetala mu buka novinara N-1 i Gordane Comic), je oteralo i ono malo glasova koje bi eventualno prikupili,Radulovic jednostavno nema stomak za politicara.Nervozan je i hirovit kao struna,,

  12. za 44 dana svako j epokazao ko j eko. Svi koji nisu usli u skupsinu slusali su naredbu jednog coveka- a vucica. DJB je jedini bio slobodan

  13. Kao bivsi simpatizer i glasac DJB moram da kazem da to sigurno necu vise biti. Prvu knedlu smo progutali kada smo prvi put glasali, oprostivsi ucesce u AV vladi. Druga knedla je bila gitara. Treca knedla su bili nekontrolisani preletaci. Onda su se nastavili ekscentricni nastupi lidera, zaokret u pocetnoj politici. Pun tanjir knedli, cela supa. Osim simpaticne Hane nista nije ostalo, samo froncle od stranke/pokreta. Nece proci cenzus i odlaze u politicku istoriju, kao jos jedan promasaj u gomili promasaja, nas koji se nadamo u bolje sutra. Ne bi me iznenadilo i da stvarno jesu DB. E pa DJB=DB, stvarno dosta je bilo

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.