Nikola Sandulović kandidat Republikanske stranke za predsednika Srbije 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović najavio je danas da će ta stranka učestvovati na predstojećim izborima na svim nivoima i da je uz veliku podršku članova prihvatio da bude kandidat za predsednika Srbije.

Sandulović je na konferenciji za novinare izjavio da su svi svesni da pravih uslova za izbore nema, o čemu svedoče i „nepravilnosti i ispadi vladajuće strukture“ na nedavno održanim lokalnim izborima, zbog kojih Republikanska stranka „možda i nije trebalo“ da izađe na izbore.

Nakon što su emitovana dva snimka za koje tvrdi da su dokazi izborne krađe 2016. i 2020. godine, Sandulović je, objašnjavajući zašto Republikanska partija izlazi na izbore, naveo da „hoće da (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića uhvati i treći put u krađi i da svaki revolt koji bude izbio iz svih vas bude više nego opravdan“.

On je ocenio da „ova vlast neće mirnim putem predati“ vlast i da je to pogubno po generacije koje treba da nas naslede, „jer će im biti usađeno da se vlast osvaja, umesto da se poštuje izborna volja građana“.

Ukazao je da je „tragično što Evropa ćuti na sve ovo“ i što je Vučić „mimo nezapamćene korupcije koju je sproveo“ u Srbiji, „uspeo da pusti krake i na Evropu“.

Sandulović je istakao da je „svima jasno“ da je i opoziciju i poziciju „odredila Udba“.

Naveo je da je reč o „dva piona, od kojih je jedan ucenjen za 600 i nešto miliona, a drugi ga proziva da je ukrao“, a da se istovremeno „ćuti o zvaničnom dokumentu američke obaveštajne zajednice“, za koji Sandulović tvrdi da ga je lično video, da je Vučić „pokrao 25 milijardi dolara“.

Sandulović je istakao da je „otvoreni protivnik komunističkog režima“ i da hoće da odvede Srbiju na pravi put, u Evropu, ali i da „imamo velikog brata iza sebe“.

Uz napomenu da ga Kina i Iran „ne interesuju“, Sandulović je zaključio da to „nije izlaz za Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari