Nikola Selaković brani Vučića od hrvatskih "napada" 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Kada nema argumente i kada ne može da odgovori na činjenice koje nedvosmisleno govore u prilog Srbiji i uspehu njenih reformi, iz Hrvatske progovore njeni istorijski kompleksi i problem koji ona ima sa samom sobom i sa svojom prošlošću.

To se navodi u pisanoj izjavi Nikole Selakovića, člana Predsedništva Srpske napredne stranke i bivšeg ministra pravde.

„Ovo je još jednom potvrđeno brutalnim napadima na predsednika Vlade Republike Srbije i predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, što samo dokazuje da jaka Srbija i politika stabilnosti i pomirenja, koju Vučić vodi, nije nešto što odgovara Hrvatskoj. Očigledan strah hrvatskih zvaničnika ispoljen u blokadi Poglavlja 26, bez i jednog validnog argumenta, više je nego jasan znak da Srbija postaje moderna i uređena država, koja ima međunarodni ugled i poštovanje, i predstavlja glavno sidro stabilnosti trusnog balkanskog regiona“, navodi se u izjavi koju je medijima prosledila SNS.

Selaković dodaje da „takva Srbija više nikada neće dozvoliti ponižavanje svoje države, niti trpeti da se njom manipulišu takozvani proevropski susedi, kojima smetaju srpske čokoladice, u čijoj se zemlji razbijaju ćiriličke table, veličaju fašisti i teroristi, a proterani Srbi nikada više ne smeju da se vrate na svoja ognjišta“.

„Ukoliko su to parametri poštovanja različitosti i prava nacionalnih manjina, onda je Srbija zadovoljna što nije otvorila Poglavlje 26. Apsolutno podržavam potez predsednika Vučića, ne znajući da li će i kada biti otvoreno Poglavlje 26, ali znajući dve stvari: prvo, da će Srbija i dalje nastaviti da se modernizuje i menja u pravom smeru, i drugo, da o sudbini Srbije sigurno nikada neće odlučivati jedna Hrvatska, dokle god je Aleksandar Vučić njen prvi čovek“, rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari