Nikolić sa Čepurinom o saradnji dve zemlje 1Foto: Fonet

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o planiranoj dinamici razvoja saradnje između naše dve zemlje, kao i o predstojećim susretima visokih zvaničnika Srbije i Rusije, saopšeno je iz kabineta predsednika.

Nikolić je čestitao predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu pobedu stranke Jedinstvena Rusija na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin, kako se navodi, posebnu pažnju su posvetili zasedanju mešovitog međuvladinog komiteta, koje će se održati do kraja ove godine. Takođe, govoreći o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj, ambasador Rusije je rekao da Ruska Federacija podržava stav Srbije da se ne meša u unutrašnje stvari Republike Srpske i ne utiče na održavanje referenduma.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo načinom na koji predsednik Nikolić pruža doprinos unapređenju odnosa između Srbije i Rusije, izrazivši nadu da će se i u narednim godinama takva praksa nesmetano nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari