Tomislav Nikolić razgovarao sa ruskim ambasadorom o saradnji 1Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan – Harčenkom o saradnji dve zemlje, saopštio je Nikolićev kabinet.

Bocan-Harčenko je rekao da ambasada Rusije visoko ceni i poštuje rad Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom i da će učiniti sve da se ta saradnja ojača i da će i on lično davati doprinos.

Na sastanku je ocenjeno, kako je saopšteno, da je današnji susret u Sočiju predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, „jedan od najvažnijih dogadjaja i da simbolizuje bratstvo i bliskost dva naroda, a njegova važnost ne ogleda se samo u postizanju dogovora u energetici i ekonomiji, već i u analizi ostalih oblika saradnje“.

Sagovornika su se saglasili da Srbija i Rusija imaju istovetan pristup neophodnosti političkih razgovora radi sprečavanja eventualnih sukoba u okruženju i u svetu.

Ambasador Rusije preneo je zahvanost predsednika Rusije Putina na čestitki za rodjendan koju mu je uputio Nikolić, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.