„Nisam u zemlji“ i „Da su me zvali, došao bih“: Zašto se predstavnici dela opozicije nisu pojavili na protestu radnika „Fijata“, iako tvrde da ih podržavaju

Ostavite komentar

 1. Velika većina radnika Fijata iz Kragujevca, koji se ovih dana bune, jesu Vučićevi glasači.
  Sada kada je mečka zaigrala pred njihovim vratima, sada bi da ih podrži opozicija i građani Beograda.
  I takvo je stanje u celoj Srbiji. Radnici ćute i trpe, motaju kablove i glasaju za Vučića. Zato i ne čudi da su sami bili na Gazeli.

 2. Obraćaju se za pomoć Vučiću koji ih je svojom politikom i doveo gde su sada.
  I opet nisu ništa naučili.
  Sumanuta politika subvencija samo znači da cela Srbija plača plate radnicima u subvencionisanim firmama, plate ne daje vlasnik firme. Kada subvencije prestanu, firme odlaze, ili opet prave deal sa Vučićem, koji se onda pojavljuje kao spasilac, ali preko ledja svih stavnovnika Srbije. To je pokvarena ekonomska politika, u stvari nit je ekonomska nit je politika.

 3. Kapitalizam i tržišna ekonomija traže nažalost produktivnost, nešto što Srbi još nisu , pre bi rekao ne žele da shvate. Nije ovo više Titino vreme, kada su sve firme poslovale sa debelim minusom, a plate su bile redovne.

 4. Da su glasali za opoziciju, opozicija bi sada i došla da ih podrži. Ovako, sve je baš kako i treba.

 5. Nisu došli jer su lažna opozicija. Lažna opozicija ne preduzima nikakvu konkretnu akciju protiv režima. Ovaj zicer koji su propustili svedoči o tome. Dalje, kada su Djilas i Jeremić pozvali narod na ulice. Nikad. Dalje, lažna opozicija su jer ne predlažu nikakvu alternativu ovom režimu. Na primer, ne kažu kako bi izgledalo pravosudje kad oni dodju na vlast, da nam se nikada ne ponovi Zagorka Dolovac. Na kraju, lažna su opozicija jer se stalno svadjaju po nalogu Vučića, jer i vrapci na grani znaju da samo jedinstvena i složna opozicija može da svrgne autoritarni nedemokratski režim.

Ostavite komentar

Politika

"Srbija nikako da začne liberalizam": Da li je građanska politička opcija zaista spala na dva slova? 10

„Srbija nikako da začne liberalizam“: Da li je građanska politička opcija zaista spala na dva slova?

“U Srbiji vlada velika pojmovna zbrka. Pojam Prve i Druge Srbije ne može da se definiše precizno i egzaktno, a pojmovna zbrka proizilazi iz nepraviziđenosti svega što se u ratu dogodilo. U ratu ste imali jednu upotrebu laži, imali ste rat motivisan pljačkom, zločinima koji su vršeni u ime te pljačke terirorija i zato imate društvenu strukturu koja se grčevito drži zaštite od ponovnog prečišćavanja koje je vrlo važno za razumevanje i orijentaciju društva”, kaže za Danas istoričarka Latinka Perović, odgovarajući na pitanje šta je uopšte građanizam, a povodom pisanja medija i Danasa da su politički „drugosrbijanci“ pred nestankom

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.