„Nisam u zemlji“ i „Da su me zvali, došao bih“: Zašto se predstavnici dela opozicije nisu pojavili na protestu radnika „Fijata“, iako tvrde da ih podržavaju

Ostavite komentar


  1. Velika većina radnika Fijata iz Kragujevca, koji se ovih dana bune, jesu Vučićevi glasači.
    Sada kada je mečka zaigrala pred njihovim vratima, sada bi da ih podrži opozicija i građani Beograda.
    I takvo je stanje u celoj Srbiji. Radnici ćute i trpe, motaju kablove i glasaju za Vučića. Zato i ne čudi da su sami bili na Gazeli.

  2. Obraćaju se za pomoć Vučiću koji ih je svojom politikom i doveo gde su sada.
    I opet nisu ništa naučili.
    Sumanuta politika subvencija samo znači da cela Srbija plača plate radnicima u subvencionisanim firmama, plate ne daje vlasnik firme. Kada subvencije prestanu, firme odlaze, ili opet prave deal sa Vučićem, koji se onda pojavljuje kao spasilac, ali preko ledja svih stavnovnika Srbije. To je pokvarena ekonomska politika, u stvari nit je ekonomska nit je politika.

  3. Kapitalizam i tržišna ekonomija traže nažalost produktivnost, nešto što Srbi još nisu , pre bi rekao ne žele da shvate. Nije ovo više Titino vreme, kada su sve firme poslovale sa debelim minusom, a plate su bile redovne.

  4. Da su glasali za opoziciju, opozicija bi sada i došla da ih podrži. Ovako, sve je baš kako i treba.

  5. Nisu došli jer su lažna opozicija. Lažna opozicija ne preduzima nikakvu konkretnu akciju protiv režima. Ovaj zicer koji su propustili svedoči o tome. Dalje, kada su Djilas i Jeremić pozvali narod na ulice. Nikad. Dalje, lažna opozicija su jer ne predlažu nikakvu alternativu ovom režimu. Na primer, ne kažu kako bi izgledalo pravosudje kad oni dodju na vlast, da nam se nikada ne ponovi Zagorka Dolovac. Na kraju, lažna su opozicija jer se stalno svadjaju po nalogu Vučića, jer i vrapci na grani znaju da samo jedinstvena i složna opozicija može da svrgne autoritarni nedemokratski režim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.