Niški SZS traži ostavku zamenika Niša zbog uvrede novinarke 1Foto: Danas

Niški Savez za Srbiju (SZS) zahtevao je danas „hitno izvinjenje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i bezuslovnu smenu njegovog zamenika Miloša Banđura“, koji je novinarku Senu Todorović na društvenim mrežama nazvao „ćurkom“ i „matorom žutom kučkom“.

Niški SZS je zahtevao da Banđur bude smenjen „trajno i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija“, podsećajući da je aktuelna vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom „pojedince koji su podneli ostavke posle seksističkih ispada prema novinarkama, a nakon strpljivog cekanja bez funkcije, unapredila u najuticajnije funkcije u državi“.

On je podsetio da je Željko Veselinović, jedan od lidera SZS, nakon neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovica, Mileni Popović, sam i odmah podneo ostavku na članstvo u Predsednišvu Saveza.

Banđur, koji je i funkcioner SNS-a, juče je na tviteru upitao novinarku Todorović, nazivajući je „ćurkom“, šta ona zna o onima koji su došli sa Kosova, i da li je uopšte čula za Kosovo, a potom zaključio da je ona „matora žuta kučka koja se usuđuje da komentariše ljude o kojima ne zna ništa ništa“.

Ovakva uvreda usledila je nakon što je novinarka odgovorila da prekida dijalog, jer takvu čast ne zaslušuje nepismen, nevaspitan i primitivan čovek, „kome je verovatno mama ’ćurka’“, istovremeno upućujući „izvinjenje mami, koja je, ipak, kriva što njen sin ništa pristojno nije poneo iz kuće“.

Zamenik gradonačelnika Niša Banđur danas nije odgovorao na pozive našeg lista, kao ni na poruke u kojima smo zatražili da se preciznije izjasni o svojoj reakciji na društvenim mrežama prema novinarki Todorović.

Banđuru je „žao“, ali se ne izvinjava

Zamenik gradonačelnika Niša je u sms- poruci dostavljenoj Danasu naveo da mu je „žao“ zbog onoga što je napisao, ali se zbog toga nije izvinio.

On je naveo da je u njemu „ogorčenost“ izazvao jedan tvit koji „vrvi od gnusnih laži i najprimitivnijih uvreda“, a koji je Sena Todorović „olako potvrdila i dopunila“. On je podsetio da je na Kosovu, na kojem je živeo, a kasnije, prolazio kroz teške situacije.

– Žao mi je što sam nakon toga napisao reči kojima sam zapravo u trenu izrazio duševni bol koji mi je nanet, a koje, potpuno se slažem, nisu primerene u komunikaciji! Poznato je da sam oštar kritičar, ali i vrlo samokritičan – naveo je Banđur.

On je dodao i da je „ogorčen“ jer se u prvi plan stavlja i zloupotrebljava da je Todorović novinarka, što, kako kaže,“nije znao“.

– Reagovao sam prema onom što je napisano, a ne prema zanimanju autora, koje sam kasnije saznao! Niške novinarke i novinari najbolje mogu da posvedoče o mom odnosu prema predstavnicima medija – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari