Nismo mi antidržavna snajper koalicija, antidržavno se ponašaju Vadimir Orlić i njegov šef Vučić: Deo opoziije koji je tražio vanrednu sednicu parlamenta 1foto: Printscreen/Narodna Skupština Srbije

„Gnusna laž da su državotvorne stranke u parlamentu Srbije tražile potpis za sazivanje skupštine od Šaipa Kamberija, poslanika iz Bujanovca. U tu lažne veruje ni sam Vladimir Orlić, jer tvrdi da Kamberi radi u dosluhu sa Aljbinom Kurtijem.

Ako je to tako i ako smo antidržavna opozicija kako nas naziva, zašto nema potpisa tog poslanika na zahtevu za sazivanje sednice Skupštine Srbije o francusko-nemačkom sporazumu koji je prihvatio Aleksandar Vučić“, kaže za Danas Vojislav Mihailović, lider POKS-a.

Ranije danas Vladimir Orlić, predsednik parlamenta Srbije, gostujući na TV Pink rekao je da antidržavna snajper koalicija nije uspela da sakupi potpise za sazivanje vanredne sednice skupštine i da su čak tražili od Šaipa Kamberija potpis.

Mihailović kaže da je svakome jasno da je predsednik Vučić taj koji antidržano deluje, pre svega šato što krši Ustav Srbije u kojem nigde ne piše da takozvana Republika Kosovo ima pravo na pasoš, granice, teritorijani integrite, lične karte i druga dokumaneta, kao i da Srbija nema pravo da svoju južnu pokrajinu zastupa u međunarodnim organizacijama.

„Predsednik Vučić je prihvatanjem sporazuma EU o Kosovu, suspendovao Ustav Srbije i njegovu preambulu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Zato tražimo sazivanje skupštine, ali i vanredne izbore za predsednika i skupštinu jer za takvu politiku i ovakav zaokret nije dobio poverenje građana ni on, ni njegova stranka, pa ni Orlić, napominje lider POKS-a i dodaje da se ovde radi o klasičnoj zameni teza predsednika Skupštine Srbije.

Podseća da je vanrednu sednicu Skupštine zatražilo pet poslaničkih klubova i dva samostalna poslanika, jer na prethodnoj sednici uopšte nije bio na dnevnom redu francusko – nemački sporazum koji je predsednik Srbije u međuvremenu javno prihvatio i sada bez znanja skupštine i u tajnosti pregovara o načinu i rokovima za njegovu primenu.

„Da Orlić ima imalo dostojanstva on bi sam kao predsednik skupštine zakazao sednicu na kojoj bi se raspravilo, kako je moguće da predsednik države krši ustav i bez saglasnosti i stava najvišeg zakonodavnog tela izabranog direktno od naroda, bilo šta dogovara, pregovara i odlučuje“, navodi sagovornik Danasa.

Na Orlićevu opasku da je opozicija koja traži vanrednu sednicu parlamenta „antidržavna snajper koalicija“, koja izgovara laž do laži“ u vezi sa kosovskom politikom predsednika Srbije Vučića, Stefan Jovanović, poslanik Narodne stranke kaže da jedino ko se ponaša antidržavno i neodgovorno prema Srbiji su Vladimir Orlić i njegov partijski pretpostavljeni Aleksandar Vučić.

Oni su , kako kaže, prihvatili francusko-nemački plan i spremaju se da ga potpišu, a čime Srbija trajno “cepa tapiju” na KiM.

„Podsetiću vas da je Narodna stranka već dva puta podnosila predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću zahtev za sednicu o Kosovu i Metohiji na koje je dolazio i Vučić. A tokom tih sednica Vladimir Orlić, kao drugi čovek države, po Ustavu, nije osetio potrebu da se obrati narodnim poslanicima i građanina da kaže neku reč o Kosovu i Metohiji. Reč nije rekao na tim sednicama, ćutao je“, zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari