Nova: Agencija za sprečavanje korupcije upozorila Vesića zbog funkcionerske kampanje 1foto FoNet/Instagram Goran Vesić

Agencija za sprečavanje korupcije uputila je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dopis u kome se ministar Goran Vesić upozorava da u aktuelnoj kampanji za predstojeće izbore učestvuje u takozvanoj funkcionerskoj kampanji, piše danas portal Nova.rs.

Portal navodi da je agencija za sprečavanje korupcije 20. novembra ove godine primila prijavu protiv Vesića zbog sumnje da je povredio odredbe člana 50 Zakona o sprečavanju korupcije.

Prijava, u koju je Nova.rs imala uvid, odnosi se na tekst i video snimak koji je Vesić, potpisan kao ministar, objavio na zvaničnom Instagram nalogu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – „vesicg“.

„16.11.2023, Suvojnica, lepo mesto u Surdulici. Došao sam novim putem od Ekutinaca do Surdulice. To je put koje je uradilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na predlog predsednika Vučića… Svake godine uradićemo nešto novo u ovom mestu i u svakom drugom naseljenom mestu. I to je politika Aleksandra Vučića i zato Srbija ne sme da stane“, navodi se u toj objavi na društvenoj mreži.

Zakonom o sprečavanju korupcije, između ostalog, propisano je da javni funkcioner može da vrši funkciju u političkoj stranci i da učestvuje u njenim aktivnostima ako to ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno.

Navodi se i da javni funkcioner ne može da koristi javne resurse za promociju političkih stranaka i političkih subjekata, kao i da je dužan da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju, ili stav političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari