Da li je Novica Tončev uhvatio za gušu poverenika POKS-a: Šta se zaista dogodilo na proslavi Zdravstvenog centra u Surdulici? 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Sinoćnju proslavu dana Zdravstvenog centra u Surdulici obeležio je verbalni, a po jednoj verziji i fizički obračun, nekadašnjih bliskih saradnika, a danas političkih protivnika, socijaliste i ministra bez portfelja Novice Tončeva i dr Čede Mitića poverenika POKS-a za Surdulicu i koordinatora za Pčinjski okrug.

I Novica Tončev i Čeda Mitić imaju svoju verziju događaja, optužujući jedan drugog za izazivanje incidenta koji je okončao proslavu Zdravstvenog centra.

Zanimljivo je i da su obojica, svojevoljno, dali izjave policiji koje se u potpunosti razlikuju.

Čeda Mitić tvrdi da ga je Tončev napao

Čeda Mitić, poverenik POKS za Surdulicu i koordinator za Pčinjski okrug, a nekada predsednik skupštine Surdulica, izabran na listi socijalsta u vreme kada je Novica Tončev bio predsednik te opštine, tvrdi za Danas da ga je ministar napao, ali kako kaže ne veruje da će za to i odgovarati.

„U trenutku dok sam se veselio sa ljudima oko mene prišao mi je ministar Tončev i uhvatio me za bradu i vilicu uz reči ‘đubre jedno, ja ću tebi’.Govorio je još neke stvari, dok sam ja u šoku posegao za telefon da zovem policiju. Tončev je krenuo ka mom telefonu i, kako mi ga ne bi oteo, stavio sam telefon u džep i odmah izašao iz sale i došao u policiju da prijavim nemio događaj“, objašnjava Mitić za Danas.

Dodaje i da ima svedoke koji mogu da potvrde da je njega ministar Novica Tončev iz čista mira ščepao za gušu.

Mitić kaže da su bahatost, nasilje u izvrgavanje zakona ruglu drugo ime ove vlasti. Postupak ministra Tončeva je više pravilo, nego izuzetak.

„Tome se može stati na put jedino na izborima 17.decembra“, navodi sagovornik Danasa, a na pitanje šta je bio povod sukoba, on kaže da problem možda leži u tome što je postao poverenik POKS-a za Pčinjski okrug i što idu izbori.

Napominje da je svojevremeno sa liste SPS izabran za predsednika skupštine Surdulica i da je Tončevu omogućio da bude predsednik opštine ustupajući mu pet odbornika.

„Međutim, nikada nisam bio član SPS, a pre dve godine izašao sam iz čitave priče, vezane za socijaliste“, navodi Mitić i dodaje da ničim nije izazvao Tončeva da ga napadne, jer je na samoj proslavi bio dvadesetak metara dalje od njega.

Negira i da je Tončevu psovao „bugarsku majku“, kako to ministar tvrdi za Danas.

Mitić kaže da ja siguran da „u ovako privatizovanoj državi Tončev neće odgovarati ni prekršajno, ni politički“, iako se napad ministra Tončeva desio pred svedocima i postoji službena beleška policije o tome.

Novica Tončev tvrdi drugačije

Novica Tončev, međutim, očekuje da će policija protiv poverenika POKS-a podneti prijavu za remećenje javnog reda, a najavljuje i da će on podneti protiv Mitića krivičnu prijavu za vređanje po nacionalnoj osnovi.

„Politika sinoć nije bila na dnevnom redu i nisam ni znao da je on postao član NADE. Sigurno je pomislio da je time postao sila i dok sam ja držao govor povodom dana Zdravstvenog centra u Surdulici, čuo sam da neko zviždi i psuje mi bugarsku majku. Okrenuo sam se i video da je to Čeda Milić. Po završetku govora ljudi koji su bili oko Milića počeli su da mi prilaze i da se žale da je pijan. A onda kada je on prišao jednom od susrednih stolova pitao sam ga ‘druže šta ti ovo treba da vređaš ljude, a posebno mene’. Dok smo išli ga njegovom stolu ispao mu je telefon. Podigao sam ga i dao mu telefon koji je stavio u džep i odah potom je izašao. To je sve što se dogodilo. Nije bilo tuče, niti hvatanja za vilicu, kako on tvrdi“, navodi Tončev u razgovoru za Danas, pozivajući se, poput Mitića na brojne svedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari