Nova: Brnabić ukorila Šapića, umesto smene 14 direktora on sada traži smenu njih šestoro 1Foto: FoNet / SNS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odustao je od namere da smeni 14 direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad jer mu je premijerka Ana Brnabić, koja je na čelu Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), rekla da ne može da to uradi ali će probati da ih smeni šest, piše današnji list Nova.

Kako ovaj list navodi, nakon što je objavio kakva je namera Šapića, Brnabić je sazvala hitan sastanak sa njim i poručila mu da ne može da smenjuje direktore kako mu se prohte a bez dozvole SNS, kao i da medju njima ima „zaslužnih članova SNS“.

„Ta namera je izazavala pravu pobunu u SNS. Svi ti direktori su u mandatu koji nije završen, izabrala ih je Skupština grada i mogu da budu smenjeni, prema Zakonu o javnim preduzećima, samo iz razloga koje predvidja ovaj zakon. Svaki direktor koji suprotno zakonu bude smenjen može da tuži Grad i da dobije presudu, odnosno da naplati štetu. Zbog toga je Šapić odustavo od svih 14 smena, ali i dalje planira da smeni nekoliko direktora“, rekao je izvor lista.

Sednica Skupštine grada zakazana je za danas u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari