Nova DSS podnela krivičnu prijavu za napad na opštinski odbor na Voždovcu i plakata protiv Miloša Jovanovića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nova Dermokratska stranka Srbije podnela je danas krivičnu prijavu protiv NN lica zbog napada i ruiniranja prostorija opštinskog odbora te stranke na Voždovcu u Beogradu i lepljenja uvredljivih plakata protiv njenog predsednika Miloša Jovanovića.

Pre podnošenja krivične prijave Miloš Jovanović je, na konferenciji za novinare ispred Palate pravde, rekao da je više nego očigledno da vlast gubi kompas i da se plaši da bi njeno ponašanje moglo da dovede do ozbiljnog nasilja.

Jovanović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prihvatanjem francusko-nemačkog plana za rešenje Kosovskog pitanja, prekršio Ustav i izdao zemlju.

„Pošto ne postoji način da opravda ovaj postupak, Vučić i režim koji je uspostavio su odlučili da najgorim lažima i uvredama na ličnoj osnovi pokušaju da ućutkaju one koji građane Srbije upozoravaju o kakvoj izdaji je reč“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je nasilje koje sprovodi vladajuća struktura politički motivisano i upereno protiv onih lidera opozicije koji jasno i glasno pričaju o tome kakvu izdaju predstavlja sprovođenje francusko-nemačkog plana.

„Vučić potpuno na svoju ruku i bez ikakve kontrole vodi spoljnu politiku i odlučuje o Kosvu i Metohiji. To nije normalno. A svi koji se iskreno bore protiv toga izloženi su represiji“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da će cena Vučićeve vladavine biti ogromna i na političkom i na nacionalnom i na društvenom planu.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije je naglasio da očekuje od nadležnih organa da u slučaju napada na prostorije stranke na Voždovcu reaguje što pre jer je slučaj potpuno jasan.

„Postoji video zapis i očekujemo od nadležnih organa da traže snimak od stambene zajednice u Vojvode Stepe 60. Na njemu će se sve lepo videti i ceo slučaj bi mogao vrlo brzo das bude gotov, a počinioci kažnjeni“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari