Nova DSS: Skandalozan predlog za smenu dekana Ristivojevića, neko uvodi sankcije Rusiji pre države 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je skandalozan predlog da se smeni dekan Novosadskog univerziteta Branislav Ristivojević, koji je hteo da ostvari univerzitetsku saradnju sa Rusijom.

Jovanović je na konferenciji za novinre ocenio da to pokazuje da „neko“ uvodi sankcije Rusiji pre nego što je to uradila sama država.

Jovanović je rekao da će se danas odlučivati da li će Ristivojević i dalje biti dekan, jer je, kako je predsednik Nove DSS naveo, „hteo da ostvari saradnju sa Rusijom“.

„Skandalozalno je da neko uvodi sankcije Rusiji pre nego što je to država uradila, a neće ni uraditi, kako je predsednik i rekao“, rekao je Jovanović.

Dodao je da takvi predlozi pokazuju „elemenate totalitarizma“.

„Imamo saradnju sa svim državama ovog sveta kada je u pitanju univerzitet, čak i sa zemaljama koje su priznale deo naše teritorije, tako da ne smemo mešati babe i žabe, ovo što je Ristivojević uradio je samo briga za studente“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari