Nova runda dijaloga Beograda i Prištine danas u Briselu 1Arhiva Foto: Twiter/Miroslav Lajčak

U Briselu će danas biti nastavljeni razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija o odluci Centralne banke Kosova da ukine srpski dinar na Kosovu, podseća Kosovo online.

Prošle nedelje u Briselu sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovarale su delegacije koje su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi.

Nakon završetka sastanka koji je trajao više od tri sata, Lajčak je najavio novu rundu dijaloga, i rekao da očekuje da strane na sastanak dođu sa konkretnim predlozima.

Petković je nakon susreta u Briselu prošle nedelje izjavio da odluke Prištine otežavaju opstanak Srba na Kosovu, kao i da je važno pronaći rešenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice.

Bisljimi je, sa druge strane. u prvi mah odbio da razgovara na temu dinara u Briselu, ali je nakon sastanka sa Lajčakom odlučio da učestvuje u dijalogu.

Lajčak je ocenio da je prošli sastanak pregovarača pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se pozabave na najvišem nivou – na sastanku lidera Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari