Nova stranka: Lažiranje istrage; MUP: Obmana javnosti 1

Tvrdnja ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je uhapšen jedan od siledžija koji su izvršili upad u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove iz Pećinaca Jelene Grujić Ristić, i to na osnovu identifikacije njenog supruga, „predstavlja gnusnu neistinu i pokušaj lažiranja istrage“, saopštila je Nova.

Jedina je istina da Dejan Ristić, suprug Jelene Grujić Ristić, nije identifikovao nijednog od siledžija koji su im naoružani upali u dom.

Stranka u saopštenju navodi da su „zaprepašćeni ovakvom izjavom Stefanovića, Jelena i Dejan momentalno kontaktirali sa načelnikom pećinačke policije, koji im je na to odgovorio da „ne zna o čemu se radi“.

Nova naglašava da Stefanović po svaku cenu nastoji da ubedi javnost da upad u dom predsednice OO Nove stranke Pećinci, baš uoči lokalnih izbora, nije politički motivisan pokušaj zastrašivanja, već provala radi krađe, iako iz kuće nije ništa izneto i traži njegovu hitnu smenu.

 

Nakon saopštenja Nove stranke oglasio se i MUP odnosno državna sekretarka unutrašnjih poslova Dijan Hrkalović.

„Potpuno je neverovatno da Nova stranka nastavlja da obmanjuje javnost novim neistinama, uprkos požrtvovanom i efikasnom radu policije koja je uhapsila osumnjičenog koji je ušao u kuću njihove predsednice odbora u Pećincima i pokušao da je pokrade. Apsolutno je netačno da njen suprug nije identifikovao osumnjičenog, jer je u prisustvu zamenika tužioca izjavio da može da prepozna lice sa prilično sigurnim stepenom verovatnoće, pokazavši tom prilikom na sliku na kojoj se nalazio upravo N. A. koga je policija danas uhapsila.

Takođe, protiv osimnjičenog su prikupljeni i drugi neophodni dokazi i policija se nije rukovodila samo ovim prepoznavanjem. Više je nego jasno da ne postoji bilo kakva politička konotacija iza ovog pokušaja krađe i provale u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove Stranke, ali očigledno da oni ne žele da prihvate istinu i priznaju da su pogrešili u neosnovanim optužbama. Ili je ovo možda samo pritisak na druge državne organe, pre svega tužilaštvo i sud, koji trebaju dalje da procesuiraju ovaj slučaj“, zaključuje se u saopštenju.

Povodom ovog slučaja večeras se oglasio i Đuro Mandić, načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su profesionalnim i odgovornim radom, u vrlo kratkom vremenskom periodu, rasvetlili više teških krađa na teritoriji naše Policijske uprave, među kojima je i krivično delo na štetu predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima. Postoji više nego dovoljno dokaza, na osnovu kojih je uhapšen i N. A. iz okoline Šapca, ali mi je žao što neki pokušavaju da na predan i danonoćni rad policijskih službenika bace senku i ospore naše ogoromne napore. Policija će nastaviti sa rasvetljavanjem i ostalih okolnosti ovih krivičnih dela, kako bi bili identifikovani i uhapšeni i ostali saizvršioci ovih krivičnih dela“, saopštio je

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari