Nova stranka: Podrška studentima 1

Nova stranka saopštila je večeras da pruža punu podršku dvojici studenata, učesnika aprilskih protesta „Protiv diktature“, protiv kojih je MUP podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić pozvani su na saslušanje zbog „organizovanja neprijavljenog skupa“ 21. aprila ove godine, iako zakon dozvoljava spontana mirna okupljanja koja su reakcija na neki događaj, bez prethodne prijave, piše u saopštenju.

Kako se navodi, „policija je utvrdila da su oni organizatori skupa na osnovu toga što su vodili skandiranje ispred redakcije Informera, a kasnije ispred Skupštine pozvali okupljene da prihvate poziv Zorana Živkovića, narodnog poslanika Nove stranke, da posmatraju sednicu Narodne skupštine sa balkona“!

Ovim je još jednom potvrđeno da je policija postala talac neoradikalskog režima koji državni aparat zloupotrebljava za svoje lične represivne nagone i obračun sa građanima, smatra Nova stranka.

Time se i formalizuje policija kao politička – Vučićeva – i uspostavlja teror nad građanima koji veruju da skupština zaista jeste narodna, da pripada građanima, ukazuje ta stranka.

Nova stranka je saopštila da poziva časne profesionalce u policiji i pravosuđu da se odupru pritisku režima i stanu u zaštitu građana.

Pavlu Terziću i Gavrilu Vučetiću pružićemo punu podršku – i moralnu i pravnu – u besmislenom postupku protiv njih kojim režim pokušava da ukine ljudsko pravo slobode mišljenja i izražavanja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari